bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,755.81 1.85%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,940.04 0.02%
bnb
BNB (BNB) $ 593.82 0.76%
solana
Solana (SOL) $ 146.81 0.98%
xrp
XRP (XRP) $ 0.506123 0.58%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.441903 0.39%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150035 5.35%

Ethereum Bug’ını Keşfetti, 2 Milyon Dolar Ödül Aldı

ethereum bugini kesfetti 2 milyon dolar odul aldi2

Cydia ve IOS Jailbreak‘in geliştiricisi Jay Freeman, Optimism adıyla bilinen Layer-2 ölçeklendirme tabanındaki bir hata (bug) hakkında Twitter üzerinden paylaşım yaptı. Freeman, protokoldeki bir yama nedeniyle sonsuz Ethereum (ETH) üretimine açık olunduğu uyarısında bulundu.

Kısa süre önce, güvenlik sorununu nasıl bildirdiğini açıklayan “Dizginsiz İyimserlikle (Optimism ile) Bir Ethereum L2’ye Saldırmak” adlı bir blog yazısı yayımlayan Freeman, L2 ölçekleme çözümü Optimism’in geliştiricilerine hatanın düzeltilmesini sağladı.

Freeman, durumun “Saldırganın ‘OVM 2.0’ go-ethereum çatalını kullanarak herhangi bir zincirde token’ı çoğaltmasına izin vereceğini” söyledi.

Freeman, Ethereum Bug’ını Keşfetti, Sunumunu da Yapacak

2022’de Optimism güvenlik açığı hakkında konuşmayı planladığını açıklayan Freeman, hatayı keşfedip ekibe ifşa ettiği için 2 milyon dolar ile ödüllendirildi.

Yazılım mühendisinin blog gönderisi, hata yamalanmadan önce saldırganın nasıl rastgele token basabileceğini açıklıyor.

Ethereum (ETH) kurucusu Vitalik Buterin kısa süre önce çapraz zincir köprü platformlarının güvenliğiyle ilgili endişelerini paylaşmıştı. Buterin, Reddit’te, “Zincirler arası uygulamalar konusunda karamsarım” ifadesinde bulunarak konuyu tartışmaya açmıştı.

Optimism’de bulunan güvenlik açığına ek olarak Freeman, zincirler arası köprü teknolojisini ayrıntılı olarak işledi. 

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Hasan Selçuk Turan

Hasan Selçuk 1991’de Ankara’da doğdu. İlköğretim ve lise sürecini tamamlayana kadar burada hayatına devam etti. Lise yıllarından itibaren bilim-teknoloji ve medyaya ilgi duydu. 2010’da Galatasaray Üniversitesi’nde Felsefe bölümüne başlayan Hasan Selçuk, buradaki eğitimi esnasında ilgilendiği alanlara yönelik adımlar attı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala