bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,472.47 2.05%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,993.56 1.08%
bnb
BNB (BNB) $ 594.95 1.70%
solana
Solana (SOL) $ 143.87 2.91%
xrp
XRP (XRP) $ 0.521094 0.76%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.46069 3.88%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.14766 2.20%

Eski SEC başkanından ETF yorumu: Sonsuza kadar devam edemez

SEC Valkyriein Bitcoin ETFini incelemeye aldi22

Kripto piyasasında yatırımcılar, SEC’in spot Bitcoin ETF başvurularından çıkacak sonucu merakla bekliyor. SEC, bu hafta başvuruların değerlendirilmesi ekim ayına erteledi. Bu arada Eski SEC başkanı Jay Clayton, spot Bitcoin ETF onayının ‘kaçınılmaz’ olduğunu söyledi.

sec debt boxi durduruyor

Eski SEC Başkanı Jay Clayton: Onay kaçınılmaz

Eski SEC Başkanı Jay Clayton, spot Bitcoin ETF başvurularını değerlendirdi. Clayton, onayın bir noktada hala gerçekleşeceğine inandığını söyledi. CNBC’ye konuşan Clayton, spot Bitcoin yatırım araçlarını destekleyen büyük finans kuruluşlarının, bireysel yatırımcıların kriptoya bakışı konusunda değişimi temsil ettiğini söyledi.

SEC, 7 ETF başvuruna ilişkin kararını açıklamıştı. Kurum, BlackRock, WisdomTree, VanEck, Invesco Galaxy, Bitwise, Valkyrie ve Fidelity’nin başvuruların değerlendirilme sürecini erteledi. SEC’in başvurularla ilgili son tarihleri Mart 2024’e kadar erteleyebileceği belirtiliyor.

Bu konuda ilerleme görmeyi beklediğini belirten Clayton, “Bir onay kaçınılmaz” dedi. Clayton, vadeli işlem ile spot ürünler arasında ikiliğin sonsuza kadar devam edecemeyeğini söyledi. Temyiz mahkemesi, haftaiçi Grayscale’in başvurunun yeniden değerlendirilmesi içi karar vermişti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala