bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,974.14 1.10%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,145.82 0.68%
bnb
BNB (BNB) $ 600.75 2.11%
solana
Solana (SOL) $ 141.95 3.13%
xrp
XRP (XRP) $ 0.526714 0.36%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.465764 1.86%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.148717 2.56%

Eski Celsius CEO’su Mashinsky’a Dolandırıcılık Davası

eski celsius ceosu mashinskya dolandiricilik davasi

İflas eden kripto borç verme platformu Celsius Network, kısa bir süre önce 4.2 milyar dolarlık kriptonun sahipliği ile gündeme gelmişti. Son olarak New York Başsavcısı, Alex Mashinsky’ye dolandırıcılık suçlamasıyla dava açtı.

Alex Mashinsky, Dolandırıcılık Suçlamasıyla Dava Edildi

Başarısız kripto borç verme şirketi Celsius Network ile ilgili yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. New York başsavcısı Letitia James, Celsius’un eski CEO’su Alex Mashinsky’ye Celsius müşterilerini yanlış ifadelerle dolandırdığı gerekçesiyle dava açtı.

eski celsius ceosu mashinskya dolandiricilik davasi 2

Başsavcı, Mashinsky’ye platforma para akışının sağlanması için şirketin durumu hakkında yanlış ifadelerde bulunarak yüzbinlerce yatırımcıyı kandırdığını iddia etti.

Konu hakkında açıklama yapan James, devletin Mashinsky’nin Celsius’ya iş yapmasını yasaklamayı ve mağdur olan yatırımcılar için de tazminat talebinde bulunmayı planladığını aktardı. James açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Celsius Network’ün eski CEO’su olan Alex Mashinsky, yatırımcılara zengin etme umudu aşıladı. Ancak bu açıklamalar doğru değildi ve bu nedenle yalanlarla kandırılan yatırımcılar finansal bir yıkımla karşılaştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala