bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,338.97 4.32%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,115.85 4.47%
bnb
BNB (BNB) $ 605.84 0.51%
solana
Solana (SOL) $ 144.19 8.29%
xrp
XRP (XRP) $ 0.517137 4.36%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.466454 5.63%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149108 6.93%

Enflasyon İvmesi Düşerken Yatırımcılar Yeniden Konumlanıyor

Enflasyon Ivmesi Duserken Yatirimcilar Yeniden Konumlaniyor 1

2009 yılında ABD’de emlak balonu olarak da adlandırılan ekonomik kriz, diğer ülkelere de bulaşarak oldukça kritik bir boyuta ulaşmış ve Covid-19‘un da etkisi ile birlikte kontrol edilemez bir hale ulaştı. Bu noktada her en kadar sık sık geç kalındığı için eleştirilse de Fed bir faiz artırma politikasına gitti.

Son açıklanan verilere göre bu politika ve çalışmaların ilk meyvelerini toplayan ABD, enflasyon ivmesinde ilk fren ışığını gösterdi. Bu konuya değinen KKR & Co Baş Bilişim Başkanı Henry McVey, ABD enflasyon oranlarında zirveyi gördüğümüzü ve yatırımcıların 2023’te daha aktif olması gerektiğini söyledi.

Enflasyon Ivmesi Duserken Yatirimcilar Yeniden Konumlaniyor
KKR&Co Küresel Makroekonomi Başkanı Henry McVey

Enflasyon İvmesi Düşerken Yatırımcılar 2023 için Teşvik Ediliyor

Bloomberg‘e konuşan KKR&Co Küresel Makroekonomi Başkanı Henry McVey, piyasalardaki volatilitenin 12 ila 18 ay boyunda daha devam edeceğini ön gördüğünü belirtti. Ancak McVey’e göre yatırımcıların alt yapı ve özel kredi gibi alanlarda daha fazla sermaye yatırmaya başlaması iyi olabilir.

Şirketin küresel makroekonomi başkanı McVey, önümüzdeki yılın muhtemelen özel pazarlara yatırım yapmak için çok daha stratejik bir yıl olduğunu belirtiyor.

Bu noktada KKR&Co ise 2023 ABD enflasyon tahmini yüzde 4.8‘den 3.9’a çekmiş durumda. Yayımlanan raporda GSYİH büyümenin ise yüzde 4’e gerilemesi bekleniyor.

Tüm bunların ışında sözlerine hisse senetleri ve diğer piyasalar nezdinde devam eden McVey, büyük hacimli teknoloji hisselerinin halen kurum ve bireysel yatırımcılar tarafından fazla sahiplenildiğini belirtirken, bu kısımda bir akım düzeltmelerin beklentiler dahilinde olduğunu söyledi.

Son olarak ise kira geliri ve ücret artışı konusuna değinen McVey, hizmet enflasyonunun, ücretlerdeki artışın ve kiraların istikrarsız jeopolitik etkenler sebebiyle mevcut ivmesini korumaya devam edebileceğini söyledi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala