bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,338.97 4.32%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,115.85 4.47%
bnb
BNB (BNB) $ 605.84 0.51%
solana
Solana (SOL) $ 144.19 8.29%
xrp
XRP (XRP) $ 0.517137 4.36%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.466454 5.63%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149108 6.93%

Elon Musk SpaceX’i İlk Para Arzına (ICO) Açacak mı?

elon musk spacex i ilk para arzina ico acacak mi

Elon Musk, 70 milyar dolarlık tahmini servetiyle Warren Buffet’i aşarak; onu sıralamada dünyanın en zengin 7. insanı noktasına düşürdü.

Öte yandan Musk’ın serveti, Jeff Bezos’un 189 milyar dolarlık servetinin çok altında yer alıyor.

Yine de 49 yaşındaki Musk, dünyanın en genç en zengin insanıdır ve bu servetinin çoğu da (55 milyar dolar), hisse senetlerinde fiyat artışı gören Tesla şirketinden geliyor.

Kalan 15 milyar dolar ise, sektörü dönüştüren ve ilerici fikirleri hayata geçiren havacılık şirketi SpaceX’den geliyor. SpaceX, uzaydayken canlı yayın gibi modern teknolojileri kullanarak ilham veriyor.

Örneğin, iki Amerikalı uluslararası uzay istasyonuna indiğinde canlı görüntüleri görebiliyorduk (ancak ses yoktu). Birçok evde” Gerçek zamanlı ses duyamazsın” diye konuşulsa da, aslında bu teknoloji ile gerçek zamanlı konuşmalara şahit olundu. Bu tüm küresel izleyici kitlesinin hayal gücünü geliştiriyor- görüntüleri yayınlamayan Çin hariç.

Elbette Avrupa da, Musk ile kıta düzeyinde araştırma ve geliştirmeye çok daha fazla harcama yapmaları gerektiğini fark edecektir. Ancak SpaceX’te farklı olan, bu alanda en büyük özel şirketlerden biri olması ve bu büyüklükte tek olmasıdır. Özel şirketler tarafından Yeni Zelanda’da küçük roketlerin fırlatılmasında gördüğümüz gibi, daha küçük olan şirketler de vardır.

ICO Ne Zaman?

SEC tarafından yenilikçilere yapılan hamleden üç yıl sonra bir mahkeme, İlk Para Tekliflerinin/Arzının (ICO’ların) SEC’in yetkisinde olduğuna dair yasal bir öncelik bulunmadığını bir kez daha ortaya koydu.

Tesla deneyiminden sonra Musk, malzeme vermemek adına SpaceX’i halka açılmak istemiyor. Gerçi bu İlk Halka Arzlar (IPO’lar), bankacıların oyun alanıdır.

Öte yandan ICO’lar, Musk gibilerin oyun yeridir. Bir ICO ile Musk, akıllı bir sözleşme token’ı şablonu oluşturarak ve Ethereum’da yayınlayarak, SpaceX hisselerini kişisel olarak bile verebilir.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala