bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,546.76 1.96%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,946.88 1.15%
bnb
BNB (BNB) $ 588.48 0.69%
solana
Solana (SOL) $ 146.81 3.39%
xrp
XRP (XRP) $ 0.504221 1.40%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.434225 0.12%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.147692 5.79%

Dubai, Yeni Metaverse Stratejisini Açıkladı

dubai yeni metaverse stratejisini acikladi

Birleşik Arap Emirlikleri’ne bağlı yedi emirlikten biri olan Dubai, bir süredir metaverse ile ilgileniyor. Dubai, yeni metaverse stratejisini açıklayarak, metaverse‘te 40 bine kadar sanal iş imkanı sunmayı hedeflediğini bildirdi.

Dubai, Metaverse’te 40 Bin Sanal İş Oluşturmayı Hedefliyor

Dubai, metaverse’te 40 bine kadar sanal iş oluşturmayı planladığını açıkladı. Ayrıca Dubai, beş yıl içinde dünyanın en büyük 10 metaverse ekonomisi arasında yer almayı hedefliyor.

dubai yeni metaverse stratejisini acikladi

Bloomberg‘e göre, Dubai, kullanıcılar için güvenli platformlar oluşturarak küresel standartlar geliştirmeyi, bu teknolojilerin benimsenmesini hızlandırmak için altyapı ve düzenlemeler geliştirmeyi hedefliyor.

Dubai’nin yeni metaverse stratejisi, Veliaht Prensi Şeyh Hamdan bin Muhammed tarafından başlatıldı. Plana göre Dubai, Blockchain şirketlerinin sayısını beş yılda beş kat artırmayı hedefliyor.

Şeyh Hamdan, Dubai’nin halihazırda metaverse ve Blockchain sektöründe 1000’den fazla şirkete ev sahipliği yaptığını ve bunun ulusal ekonomiye 500 milyon dolar katkıda bulunduğunu belirtti.

Dubai’deki büyük şirketler metaverse’e adım atıyor. Emirates, teknolojinin kullanımını genişleteceğini söylerken, Damac Group, dijital şehirler inşa etmeyi planlıyor. Sağlık şirketi Thumbay de, önümüzdeki birkaç ay içinde sanal danışmalar için metaverse’te bir hastane açacak.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Esra Bayram

Esra Bayram, 26 Ocak 1999 tarihinde İstanbul’un Fatih ilçesinde dünyaya geldi. Aslen Zonguldaklı olan Esra Bayram, İlkokul ve Ortaokul’u İstanbul’da 75. Yıl Okulu’nda okuduktan sonra Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar verdi. Liseyi Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde bitirdi. Bu dönemde şiir yazan Esra Bayram bu konuda çeşitli şiir yarışmalarında derece elde etti.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala