bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,913.12 1.45%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,315.83 6.21%
bnb
BNB (BNB) $ 600.31 1.06%
solana
Solana (SOL) $ 143.52 5.25%
xrp
XRP (XRP) $ 0.523255 1.47%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.474404 4.29%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150042 3.36%

Dört ülkeden ortak blokzincir adımı: Project Guardian

blockchain

Singapur, Japonya, Birleşik Krallık ve İsviçre düzenleyicilerinin kurduğu Project Guardian, blokzincir girişimlerini sürdürüyor. Proje kapsamında sabit gelir, döviz ve varlık yönetimi ürünleri için dijital tokenizasyon testleri yapılacak.

Gün içerisinde yapılan bir duyuruya göre bahsi geçen dört ülkenin düzenleyici kurumları, Project Guardian’ın sonraki aşaması olarak test çalışmalarını başlatmayı hedefliyor.

Project Guardian’da sonraki adım: Tokenizasyon testleri!

Singapur’un düzenleyicisi Para Otoritesi (MAS), varlık tokenizasyonunda sınır ötesi iş birliğini geliştirmek için Japonya Finansal Hizmetler Ajansı (FSA), Birleşik Krallık Finansal Davranış Otoritesi (FCA) ve İsviçre Finansal Piyasa Denetleme Otoritesi (FINMA) ile Project Guardian’ı kurdu.

Project Guardian, dijital varlıkların yasal ve muhasebe süreçlerini tartışmaya, politikadaki potansiyel risklerini incelemeye ve sektördeki boşlukları belirlemeye odaklandı. Ayrıca proje, yargı bölgeleri arasında dijital varlık piyasasının tasarımı ve en iyi uygulamaları için ortak standartlar geliştirmeye çalışıyor.

blockchain girişimi

Konuyla ilişkin MAS Genel Müdür Yardımcısı Leong Sing Chiong, “Bu ortaklık, politika yapıcılar arasında dijital varlık inovasyonundan kaynaklanan fırsatlar ve riskler konusundaki anlayışımızı derinleştirmekteki güçlü isteğimizin göstergesi” diye konuştu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala