bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,910.12 1.55%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,142.74 1.02%
bnb
BNB (BNB) $ 601.79 2.51%
solana
Solana (SOL) $ 142.81 2.94%
xrp
XRP (XRP) $ 0.527705 0.63%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.46674 1.89%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149488 2.28%

Do Kwon, Yeni Terra Canlandırma Planını Açıkladı

do kwon yeni terra canlandirma planini acikladi

Terra blockchain ağının stablecoin’i olan Terra USD’nin (UST) normal şartlarda 1 dolar olması gereken sabitliğini kaybetmesi sonrasında Terra ekosistemi deyim yerindeyse çökmüştü. Terra’nın kurucusu olan Do Kwon ise daha önce Terra blockchain ağının yeniden başlatılması için bir plan açıklamış olsa da bu plan işe yaramamıştı. Do Kwon şimdi yeni Terra canlandırma planını açıkladı.

Terra Blockchain Yeniden İnşa Ediliyor

Terra’nın arkasındaki şirket olan Terraform Labs CEO’su Do Kwon, geçtiğimiz hafta Terra’nın stablecoin’i olan UST’nin erimesinin ardından Terra ekosistemini kurtarmak için yeni bir “Canlandırma Planı” açıkladı. Yaşanan bu durumu “küllerinden yeniden doğma şansı” olarak nitelendiren Kwon, ikinci bir canlandırma planı için “ekosistem ve topluluk korunmaya değer” ifadesini kullandı.

do kwon yeni terra canlandirma planini acikladi 2

Kwon gönderisinde, Terra’yı LUNA dahil tüm ekosistemi çökerten algoritmik stablecoin olan Terra USD (UST) için Terra Blockchain ağını çatallamayı önerdi. Bu yeni kurtarma planı ile birlikte “Klasik” zincirdeki (mevcut zincir) LUNA sahipleri, plan kapsamında yeni zincirin token’larından bir airdrop alacak. Yeni zincir tamamen topluluğa ait olacak ve Kwon’un şirketi ve Terra’nın yaratıcısı olan Terraform Labs ilk token ödemesinde fon almayacak.

Bununla birlikte Terra yönetişim üzerinden oylamaya sunulan öneri her ne kadar genel olarak kabul edilse de, yorum yapan birçok kullanıcı merkezi borsalardaki varlıklarının geleceğinden endişe duydukları için çatallamaya karşı çıktı. Kullanıcılar aynı zamanda arzın büyük bir kısmının yakılması gerektiğini de savundu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala