bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,974.14 1.10%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,145.82 0.68%
bnb
BNB (BNB) $ 600.75 2.11%
solana
Solana (SOL) $ 141.95 3.13%
xrp
XRP (XRP) $ 0.526714 0.36%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.465764 1.86%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.148717 2.56%

Diyanet İşleri Başkanı’ndan Kripto Para Açıklaması

Diyanet İşleri Başkanindan Kripto Para Açiklamasi

Kripto paralar küresel olarak ülkelerin düzenleyicilerinin odak noktası olmuş durumda. Özellikle Türkiye’nin kripto para yasası hakkında yaşanacak gelişmeler merakla beklenirken önemli bir açıklama Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’tan geldi. Erbaş kripto paralar caiz mi? şekildeki sorulara açıklama getirdi:

“Şu an itibarıyla kripto paralar, güvenilir olmadıkları ve istismara açık oldukları için caiz diyemiyoruz.”

Diyanet İşleri Başkanindan Kripto Para Açiklamasi 2

Diyanet İşleri Başkanı’ndan Kripto Para Açıklaması Dikkat Çekti

Kripto paralar birçok ülkede kabulünü hızla artırırken, ülkemiz de bu alanda etkin aktörler arasında yer alıyor. Diğer taraftan kripto paraların yasal olup olmadığı gibi sorular hâlâ devam ederken, bir diğer soru olarak da kripto varlıkların caiz olup olmadığı karşımıza çıkıyor.

Bu konuda net bir cevap vermeyen Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, kendilerine bu konu sorulduğunda, Din İşleri Yüksek Kurulu tarafından “şu an için caiz değildir” cevabının verildiğini açıkladı. Kripto paraların neden caiz olmadığı konusuna da değinen Ali Erbaş, şu ifadelere yer verdi:

“Din İşleri Yüksek Kurulu’muz, insanların birbirini istismar etme olasılığının yüksek olması münasebetiyle şu anda kullanımının caiz olmadığı düşünüyor. Ancak süreci takip ediyoruz.”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala