bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 60,448.20 2.70%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,893.66 3.89%
bnb
BNB (BNB) $ 585.87 1.29%
solana
Solana (SOL) $ 146.70 0.30%
xrp
XRP (XRP) $ 0.503712 2.70%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.446813 2.26%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.144451 3.15%

DEUS Finance Saldırıya Uğradı

Euler Hackeri 89 Milyon Dolari Iade Etti

DeFi sektörünün hızla gelişmesi ile birlikte bu alandaki hack saldırıları da çoğalmış durumda. Son olarak Blockchain analitik firması PeckShield tarafından elde edilen verilere göre; DeFi uygulaması Deus Finance kez saldırıya uğramıştı. Son olarak çıkan haberlere göre; Deus Finance yeniden saldırıya uğradı.

DEUS Finance Hacklendi

DeFi projesi DEUS, stablecoin’i DEI‘nin 6,3 milyon dolarlık bir hack’e kurban gittiğini duyurdu. Geliştirici ekip, saldırıların önüne geçmek için beyaz şapkalı hackerlardan yardım aldı.

DEUS ekibi, BNB Chain tarafında 1.3 milyon doların ve Arbitrum ağında 5 milyon doların çalındığını aktardı. Hacke maruz kalan akıllı sözleşmelerini askıya alan DEUS, daha fazla zarar görmemek için beyaz şapkalı hacker’lardan yardım aldı.

Wu Blockchain konu ile ilgili olarak şu şekilde açıklama yaptı:

DeFi protokolü DEUS tarafından yayınlanan stablecoin DEI saldırıya uğradı ve BSC zinciri 1,3 milyon dolar kaybetti, Arbitrum’daki kayıp 5 milyon doları aştı. DEUS, ilgili sözleşmeleri askıya aldığını ve daha fazla zarar görmesini önlemek için beyaz şapkaların yardımıyla DEI’yi yaktığını belirtti. Daha önce DEUS Finance, daha önce iki kez saldırıya uğrayarak 3 milyon dolar ve 13,4 milyon dolar değerindeki tokenleri kaybetmişti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala