bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,210.20 0.19%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,134.36 0.67%
bnb
BNB (BNB) $ 608.61 0.31%
solana
Solana (SOL) $ 143.49 2.61%
xrp
XRP (XRP) $ 0.528567 0.27%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.475675 0.10%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150662 0.17%

DCG CEO’su Silbert ve Genesis’e Dolandırıcılık Suçlaması

dcg ceosu silbert ve genesise dolandiricilik suclamasi 1

İflas koruma başvurusu yapan Genesis ve çatı şirketi DCG, toplu dava ile karşı karşıya kaldı. Genesis’e açılan toplu davanın iflas sürecinin hemen başında gelmesi ise dikkat çekti. Genesis’in iflas sürecindeki ilk davası 23 Ocak’ta görülmüştü. Davacılar, DCG ve Genesis’i dolandırıcılıkla suçladı.

DCG ve Genesis’e Toplu Dava

Kripto para şirketi Digital Currency Group (DCG) ve iştiraki Genesis’e alacaklıları tarafından dava açıldı. Bir grup Genesis alacaklısı, menkul kıymetler yasalarının ihlal edildiği iddiasıyla DCG ile kurucusu ve CEO’su Barry Silbert‘e dava açtı. Davacılar, DCG ve Silbert’in kayıt dışı menkul kıymet arzı gerçekleştirdiğini iddia etti. Ayrıca, Genesis’in yatırımcılara yanlış ve yanıltıcı beyan vererek menkul kıymet dolandırıcılığı yaptığı da iddialar arasında yer aldı. Davacıları daha önce Coinbase’e yönelik bir dava ile bilinen Silver Golub & Teitell (SGT) hukuk şirketi temsil ediyor. Dava, menkul kıymetler sınıf davası (SCA) olarak değerlendirilecek.

dcg ceosu silbert ve genesise dolandiricilik suclamasi 2

Genesis‘in en büyük alacaklısı konumundaki Gemini‘nin dava ile ilgili olup olmadığı bilinmiyor. 20 Ocak’ta Gemini’nin kurucularından Cameron Winklevoss, DCG ve Silbert’i dava açmakla tehdit etmişti. Winklevoss, ocak ayının ilk haftasında DCG yönetim kuruluna Silbert’in görevden alınması için çağrı yapmıştı. Dün Genesis’ten alacağı bulunan kurumlar listesinde düzenleme yapılmıştı. Alacaklıklar listesine IRS, SEC ve New York Güney Bölgesi Savcılığı eklenmişti.

Daha önce Genesis’in en büyük 50 alacaklıya 3.5 milyar dolardan fazla borcu olduğu iddia edilmişti. Borçlular arasında Gemini, Cumberland, Mirana, MoonAlpha Finance ve VanEck bulunduğu belirtilmişti. Gemini, 766 milyon dolar ile Genesis’ten en fazla alacaklı konumunda bulunuyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala