bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,770.09 3.97%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,101.08 5.12%
bnb
BNB (BNB) $ 608.35 1.06%
solana
Solana (SOL) $ 144.41 8.47%
xrp
XRP (XRP) $ 0.519016 4.77%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.467387 5.60%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149506 7.41%

SEC ve IRS de Genesis’in Alacaklıları Arasına Girdi

sec ve irs de genesisin alacaklilari arasina girdi

İflas koruma başvurusu yapan Genesis‘in alacaklılar listesi genişliyor. IRS (İç Gelir İdaresi), SEC (Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu) ve ABD New York Güney Bölgesi Savcılığı, Genesis‘in alacakalılar listesine eklendi.

Genesis’in Alacaklı Listesine Güncelleme

Genesis’ten alacağı bulunan kurumlar listesinde düzenleme yapıldı. Alacaklıklar listesine IRS, SEC ve New York Güney Bölgesi Savcılığı eklendi. Hukuk şirketi Norton Rose Fulbright ile kar amacı gütmeyen kuruluş Stellar Development Foundation da listedeki yerini aldı. Listeden birçok isim çıkarıldı ancak kamuoyu ile paylaşılmadı. ABD’de mahkeme Genesis’in alacaklı listesindeki isimlerin güvenlik kaygıları nedeniyle açıklanmasına gerek olmadığına karar vermişti.

Genesis, geçen hafta New York mahkemesine iflas koruması için başvuru yapmıştı. Şirket, ticari faaliyetleri ve yeniden yapılanmayı kolaylaştırmak için 150 milyon dolardan fazla nakdi olduğunu açıklamıştı.

sec ve irs de genesisin alacaklilari arasina girdi2

Genesis’in En Büyük Alacaklısı Gemini

Daha önce Genesis’in en büyük 50 alacaklıya 3.5 milyar dolardan fazla borcu olduğu iddia edilmişti. Borçlular arasında Gemini, Cumberland, Mirana, MoonAlpha Finance ve VanEck bulunduğu belirtilmişti. Gemini, 766 milyon dolar ile Genesis’ten en fazla alacaklı konumunda bulunuyor. Bu durum iki eski kurumsal ortak arasındaki gerilim yaratmıştı. SEC, 12 Ocak’ta kayıt dışı menkul kıymetler satışı iddiasıyla Gemini ve Genesis’e dava açtı. Genesis’in Cumberland’a 18.7 milyon dolar, Mirana’ya 151.5 milyon dolar, MoonAlpha Finance’e 150 milyon dolar ve VanEck’in New Finance Income fonuna 53 milyon dolar borcu olduğu kaydedilmişti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala