bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,967.41 4.58%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,108.38 2.84%
bnb
BNB (BNB) $ 560.44 2.90%
solana
Solana (SOL) $ 145.28 7.96%
xrp
XRP (XRP) $ 0.501547 1.70%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.467868 4.23%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.153114 3.69%

Genesis’e En Hızlı Tepki Yine Winklevoss’tan

genesise en hizli tepki yine winklevosstan1

Haftalardır süren Gemini-Genesis gerginliği iflas koruma başvurusu haberlerinin ardından yeniden gündeme geldi. Genesis’in iflas koruma başvurusuna en hızlı tepkilerden birini Gemini kurucusu Cameron Winklevoss verdi. Winklevoss, daha önce görevden alınma çağrısı yaptığı DCG CEO’su Barry Silbert’i yasal işlem başlatmakla tehdit etti. Genesis ise iflas dilekçesinde Gemini‘nin iddialarını reddetti.

Winklevoss, ocak ayında Genesis ile ilgili Twitter’dan iki kritik paylaşım yapmıştı. İlk paylaşımda Genesis’in Gemini’ye 900 milyon dolar borcu olduğunu açıklamıştı. İkinci açıklamada ise DCG’nin yönetim kuruluna Barry Silbert’i görevden alması için çağrı yapmıştı. İflas koruma başvurusunu Gemini varlıkları için önemli bir adım olarak niteleyen Winklevoss, Silbert’in alacaklılara adil bir teklif yapmadığı takdirde yasal işlem başlatacaklarını açıkladı. Winklevoss, “340 binden fazla Earn kullanıcına zarar veren Barry ve DCG için yasal işlem başlatmaya hazırlanıyoruz” ifadelerini kullandı.

Winklevoss’tan Silbert’e Dava Tehdidi

genesise en hizli tepki yine winklevosstan2
Barry Silbert

Winklevoss, daha önce Barry Silbert’in ‘kötü niyetli’ oyalama taktikleri kullandığını ifade etmişti. Winklevoss, twit’lerinde Silbert’in geri ödeme için Gemini ile iş birliği yapmadığına dair iddialarını da tekrarladı. Genesis Global Capital ise Bölüm 11 iflas dilekçesinde Gemini’in iddialarını reddetti. Şirket, 900 milyon dolarlık kredinin yürürlükteki yasaya uygun olup olmadığına vurgu yaptı.

Gemini ile Genesis arasındaki ilişki 2021 yılına dayanıyor. Gemini, Earn programındaki yatırımcı varlıklarını Genesis’e borç vermişti. Genesis ise ilgili parayı diğer kripto şirketlerine kredi olarak kullandırmıştı. Daha sonra kredi alan Three Arrows Capital ve FTX gibi şirketler iflas açıklayınca Genesis, zor duruma düşerek para çekim işlemlerini dondurmuştu. SEC, kayıt dışı menkul kıymetler satışı iddiasıyla Gemini ve Genesis’e dava açmıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala