bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 59,138.84 3.42%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,994.19 3.44%
bnb
BNB (BNB) $ 562.52 2.68%
solana
Solana (SOL) $ 139.10 10.58%
xrp
XRP (XRP) $ 0.519808 2.68%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.455347 5.06%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.133828 7.74%

SEC, Gemini ve Genesis’e Dava Açtı

sec gemini ve genesise dava acti

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) kripto şirketleri genelinde incelemelerine devam ediyor. SEC tarafından yapılan açıklamaya göre kayıt dışı menkul kıymetler satışı iddiasıyla kripto şirketleri Gemini ve Genesis’e dava açıldı.

Kripto Şirketleri Gemini ve Genesis’e SEC Davası

ABD’nin kripto alanında düzenleyici kurumlarından birisi olan Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından yapılan son açıklamaya göre kripto ticaret firması Genesis ve kripto para borsası Gemini, mevduat sahiplerine sunulan yüksek getirili bir ürünle ilişkili olarak bu ürünleri kayıt dışı menkul kıymet olarak sattıkları gerekçesiyle dava açtı.

SEC tarafından yapılan dosyalamaya göre Genesis, kripto para borsası Gemini kullanıcılarının kripto parasını ödünç verdi ve bu süreçte elde edilen gelirin bir bölümü Gemini’ye gönderildi. Daha sonrasında Gemini gelen tutardan yüzde 4’ün üzerinde bir pay alarak kalan gelirleri ise kullanıcılarına gönderdi.

Dosyalamada SEC, Genesis’in bu ürünü menkul kıymet arzı olarak kaydetmesi gerekiyordu ancak bu işlem yapılmadı. Konu hakkında açıklama yapan ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler şu ifadeleri kullandı:

Bugünkü davalar, kripto borç verme şirketlerinin ve diğer aracıların, menkul kıymetler yasalarımıza uyması gerektiğini, bununla birlikte piyasaya ve yatırımcılara açıklamak adına önceki eylemlere dayanıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala