bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,750.08 1.36%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,126.17 1.08%
bnb
BNB (BNB) $ 598.28 2.43%
solana
Solana (SOL) $ 139.34 4.52%
xrp
XRP (XRP) $ 0.524011 0.53%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.462065 2.36%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.147314 3.09%

ConsenSys Kullanıcı Verilerini Topladıklarını Açıkladı

ConsenSys Kullanici Verilerini Topladiklarini Acikladi1

Kripto sektöründe kişisel veri belki de en kritik konulardan biri. Bu noktada kullanıcılar da gizliliklerine son derece dikkat ediyorlar. Ancak çoğu sitenin yaptığı gibi kripto siteleri de kullanıcılarının verilerini kullanabiliyor. Ethereum odaklı yazılım şirketi ConsenSys de yaptığı açıklama ile zincir üstü cüzdan hizmeti MetaMask ile ilgili kullanıcı verilerini de topladığını açıkladı.

ConsenSys Kullanici Verilerini Topladiklarini Acikladi

ConsenSys MetaMask Kullanıcılarının Verilerini Topladığını Duyurdu

Kripto sektörünün en aktif kullanılan sıcak cüzdanlarından biri olan MetaMask, NFT’lerden DeFi ürünlerine kadar birçok alanda aktif olarak kullanılıyor. Bu noktada oldukça büyük bir kullanıcı kitlesine sahip olan MetaMask ve arkasındaki ConsenSys, yaptığı gizlilik politikası güncellemesi ile bazı kullanıcıların canını sıkmış durumda.

Öyle ki ConsenSys‘in paylaştığı gizlilik politikasında neredeyse bütün kullanıcı verileri yer alıyor. Dikkat çeken maddelerden bir kaçı ise şu şekilde:

  • Posta adresiniz, e-posta adresiniz ve telefon numaranız gibi iletişim bilgileri,
  • kullanıcı adınız ve şifreniz, ilgi alanlarınız, tercihleriniz, geri bildirimleriniz ve anket yanıtlarınız gibi profil bilgileri,
  • Kredi kartınız veya diğer ödeme kartı bilgileriniz gibi finansal bilgiler,
  • Banka hesap numarası ve banka yönlendirme numarası gibi finansal bilgiler; finansal varlıklar.

Bu noktada şirket, dijital cüzdan MetaMask’ta varsayılan uzaktan prosedür çağrısı (RPC) sağlayıcısı olan Infura’yı kullanırken, Infura’nın işlemler için kullanıcının IP adresini ve Ethereum cüzdan adresini de toplayacağını sözlerine ekledi. Bu noktada RPC’nin üçüncü taraf bir bilgisayar sunucusunda çalışan, bir programdan veri ve bilgi istemek için kullanılan bir protokol olduğunu belirtelim.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala