bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,351.24 1.29%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,140.86 1.72%
bnb
BNB (BNB) $ 604.50 0.39%
solana
Solana (SOL) $ 143.39 0.57%
xrp
XRP (XRP) $ 0.523478 1.10%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.468297 0.63%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.15053 1.56%

Compass Mining, Bitcoin Madencilik Makinelerini Kaybettiği İçin Dava Edildi

compass mining bitcoin madencilik makinelerini kaybettigi icin dava edildiadfssf

Bitcoin madencilik şirketleri son dönemde birçok farklı haberler ile gündeme geliyor. Bitcoin madencilik şirketleri gerek işten çıkarma olsun gerekse yeni çalışmalar ile gündemde yer alıyor. Son olarak Bitcoin madencilik şirketi Compass Mining açılan bir dava ile gündemde yer alıyor.

ABD yaptırımını gerekçe göstererek müşterilerin Bitcoin makinelerini iade edemedikten sonra dolandırıcılık iddiasıyla Compass Mining’e 2 milyon doların üzerinde dava açıyor.

Compass Mining, Dava Edildi

Bitcoin madencilik şirketi Compass Mining, müşterilerine ait Bitcoin madencilik ekipmanlarını iade etmediği gerekçesiyle dava edildi.

compass mining bitcoin madencilik makinelerini kaybettigi icin dava edildiawwdf

Compass Mining, Nisan 2022’de 14024 sayılı Kararname ile uygulanan yaptırımlar nedeniyle “Bit River ile ilişkilerini ve anlaşmalarını” sonlandırdığına dair bir tebligat yayınladı. Compass’ın müşterilerinin şirkete emanet ettiği ve Bit River’ın Rusya’daki tesislerinde barındırılan varlıkları iade etmeyi ve hatta geri almayı “teklif etmediği” iddia ediliyor. Ancak maden makinelerinin iadesinin yaptırım uygulanan kuruluşlarla iş yapmayı yasaklayan 14024 sayılı İcra Kararnamesi’ni ihlal edeceğinin yanlış olduğu belirtildi.

Mahkeme belgesine göre, Compass Mining‘in yaptırımları gerekçe göstererek Bit River ile anlaşmalarını ve ilişkilerini sonlandırdığı ortaya çıktı. Bu kararın ardından, şirketin müşterilerine ekipmanlarını geri iade etmediği iddia ediliyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala