bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,780.09 1.14%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,132.52 0.77%
bnb
BNB (BNB) $ 598.24 2.66%
solana
Solana (SOL) $ 139.57 3.45%
xrp
XRP (XRP) $ 0.525611 0.11%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.464579 1.32%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.148567 1.82%

Coinbase’den Finansal Sorunlarını Çözmek için Yeni Plan

Coinbaseden Finansal Sorunlarini Çözmek için Yeni Plan

Kripto para sektörü son zamanlarda oldukça kritik bir dönemden geçerken kripto para borsaları da oldukça etkilenmiş durumda. Bu kripto borsaları arasında en çok etkilenenlerden birisi de şüphesiz Coinbase oldu. Bir süredir şirketin iflas edip etmeyeceği konuşulurken, şirketin hisse değerinde de oldukça büyük bir düşüş yaşandı. Finansal açıdan negatif bir dönemden geçen Coinbase de harcamaları kısman adına 3 kat büyüme planlarını askıya alarak yeni işe alımları durdurduklarını açıkladı. Son olarak The Information’a göre Coinbase, finansal sorunlarına çözmek adına “Plutus” adlı bir plan başlatıyor.

Coinbase'den Finansal Sorunlarını Çözmek için Yeni Plan

Coinbase’den Finansal Yeniden Yapılanma için Yeni Plan: Plutus

ABD merkezli kripto para borsası Coinbase, ilk çeyrek raporunda 430 milyon dolar net zarar ve hisse senedi $COIN’deki düşüş ile son piyasa koşullarının etkisini oldukça sert hissetti. Bu, şirketin büyüklüğünü üç katına çıkarmak için önceki planını yeniden değerlendirdiğini ve bunun yerine şu anda işe alımları yavaşlattığını duyurmasına neden oldu.

Son olarak The Information’ın paylaştığı detaylara göre şirket içi e-postalar, işe alımları iki hafta süreyle dondurma ve diğer maliyet düşürücü önlemlerin yanı sıra bulut hizmetleri ve gas ücretleri harcamalarını azaltma planlarını içeriyor.

Kod adı Plutus olan yeni plan, Coinbase Baş Ürün Sorumlusu Surojit Chatterjee’den gelen bir e-postada detaylandırılmış durumda.  Plutus planı ile şirket, ürünlerde daha fazla gelir elde etmeye odaklanacak.

Şirket ayrıca bireysel ticaret ücretleri yerine, her ay yinelenen bir ücret talep eden Coinbase One abonelik hizmetine odaklanmayı da planlıyor. 

Bununla birlikte Plutus planı, gelen geliri artırmaya ek olarak bulut hizmetleri ve gaz ücretlerinde maliyetleri azaltarak akan parayı da azaltmayı planlıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala