bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 60,314.16 6.59%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,999.89 7.57%
bnb
BNB (BNB) $ 575.11 4.43%
solana
Solana (SOL) $ 125.21 10.24%
xrp
XRP (XRP) $ 0.499208 3.83%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.438399 5.24%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.13175 9.55%

Çin’den Metaverse’e Düzenleme Çağrıları

cinden metaversee duzenleme cagrilari1

Kripto para madenciliğini ve ticaretini yasaklayan Çin’de bu kez metaverse düzenlemeleriyle ilgili konu gündeme geldi. Ülkede gözler metaverse’e çevrildi. Devletin zirve oturumlarında ele alınan kavram, ülkenin durgun gelen ekonomi raporu ile beraber tartışıldı.

Çin’de parlamento konumunda işlev gören kongre oturumlarının en önemlileri olarak bilinen toplantılar, bu hafta sonu yapıldı. Görüşmelerde ekonomik görünüm ve büyüme hedefi gibi konular ele alındı.

Bu toplantılarda ilk kez metaverse de ulusal düzeyde incelendi. Ulusal Halk Kongresi milletvekili Kong Falong, medyaya metaverse’de ulusal bir araştırma kurumu inşa etmeyi önerdiğini söyledi.

Kong, metaverse teknoloji gelişmelerini desteklemek için daha fazla yatırım yaparak ülkenin yeni yarışta lider bir konuma gelebileceğini söyledi.

Milletvekili ayrıca, meta veri deposu geliştikçe veri güvenliği, bilgi koruması ve spekülasyonlarla ilgili sorunların ortaya çıkabileceğini ve bunların, uygun şekilde düzenlenmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

Çin’den Metaverse’e Düzenleme ve Sıkı Takip

Yıllık Gayri Safi Yurt İçi Hasıla’nın (GYSİH) yüzde 5,5 olarak belirlendiği ülkede, devlet medyası da haberlerinde metaverse görüşmelerine yer verdi. Endüstri liderleri ve parti delegelerinden oluşan bir danışma organı olan Çin Halk Siyasi Danışma Konferansı’nın (CHSDK) üyesi Zhang Ying, metaverse sektörü üzerine konuştu.

Zhang, Çin’in, sektörün eğlence deneyimi yükseltme özelliğine çok fazla odaklandığını ve önemli teknoloji gelişmelerinde geride kaldığını söyledi.

CHSDK üyeleri, yerel medya kuruluşlarıyla yapılan ayrı görüşmelerde metaverse düzenlemeleri için çağrıda bulundu.

Çin’de Ulusal Fikri Mülkiyet İdaresi, “metaverse” kelimesini içeren en az 16.000 ticari marka başvurusu aldığını söylemişti. Ancak bu projelerin tamamı meta veri deposuyla ilgili olmayabilir.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Hasan Selçuk Turan

Hasan Selçuk 1991’de Ankara’da doğdu. İlköğretim ve lise sürecini tamamlayana kadar burada hayatına devam etti. Lise yıllarından itibaren bilim-teknoloji ve medyaya ilgi duydu. 2010’da Galatasaray Üniversitesi’nde Felsefe bölümüne başlayan Hasan Selçuk, buradaki eğitimi esnasında ilgilendiği alanlara yönelik adımlar attı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala