bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,036.89 1.92%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,125.03 0.41%
bnb
BNB (BNB) $ 595.65 2.34%
solana
Solana (SOL) $ 136.99 4.51%
xrp
XRP (XRP) $ 0.519107 1.83%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.460261 3.17%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.146545 2.87%

CHP’li Vekil Adıgüzel: Kripto Para Düzenlemesi Doğru Bir Şekilde Yapılmalı

chpli vekil adiguzel kripto para duzenlemesi dogru bir sekilde yapilmali

Geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen TBMM Dijital Mecralar Komisyonu’nda Bitcoin konusu ele alındı. 

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu, geçtiğimiz Perşembe günü son toplantısını gerçekleştirdi. AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda dijital dönüşüm, Enes Batur gibi fenomenler, sosyal ağlar ve Bitcoin masaya yatırıldı. 

Bir Hürriyet haberine göre, CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel toplantıda Bitcoin konusuna da değindi. Yasakçı bir bakış açısından ziyade dünyadaki gelişmelerin takip edilerek doğru düzenlemeler yapılması gerektiğine dikkat çeken Adıgüzel şu ifadeleri kullandı:

“Bir de Bitcoin meselesi var, zaten arkadaşlarımız da bahsetti, tekrar üzerinden geçmek gerekir mi bilmiyorum. Tabii, bizim baştan beri hep söylediğimiz bir tutumumuz var yani yasakçı bir bakış açısından çok dünyadaki standartları görüp doğru bir düzenleme yapılsın.”

Geçtiğimiz haftalarda aktardığımız üzere, TCMB kripto paraların ödemelerde kullanılmamasına ilişkin bir yönetmelik yayımlamıştı. Türkiye’de kripto para düzenlemesine dair ilk adımı temsil eden bu yönetmeliği, kripto para düzenlemelerinin takip edeceği duyurulmuştu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Dilek Sarı

Dilek, 1992 yılında İzmir’de doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise öğrenimini İzmir’de tamamladı ve 2010 yılında Adnan Menderes Üniversitesi Sosyoloji bölümüne başladı. 2014 yılında buradan mezun olan Dilek, alanda kalmak ve akademik çalışmalar yürütmek amacıyla aynı yıl Ege Üniversitesi Genel Sosyoloji ve Metodoloji anabilim dalında yüksek lisans eğitimine başladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala