bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,410.26 0.28%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,141.84 0.06%
bnb
BNB (BNB) $ 611.26 1.20%
solana
Solana (SOL) $ 143.34 1.80%
xrp
XRP (XRP) $ 0.53042 1.25%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.475844 0.90%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150886 0.80%

CFTC, Ooki DAO Davasını Kazandı

cftc ooki dao davasini kazandi

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), kripto alanındaki baskılarını artırmaya devam ederken ABD’nin kripto alanındaki bir diğer düzenleyicisi olan Emtia Vadeli İşlemleri Ticaret Komisyonu (CFTC) cephesinden de yeni hamleler gelmeye devam ediyor. Düzenleyici kurumun Ooki DAO hakkında açmış olduğu davada karar açıklandı.

CFTC, Ooki DAO Davasında Öncü Bir Zafer Kazandı

Bir federal hâkim, Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu’nun (CFTC) Ooki DAO aleyhinde aldığı yaptırım kararına yanıt verilmediği için komisyon lehine bir karar verdi. Söz konusu karar, diğer merkezi olmayan özerk organizasyonların (DAO’lar), Emtia Borsası Kanunu kapsamında “kişi” statüsünde yasal ihlallerden sorumlu tutulabileceği noktasında bir örnek oluşturuyor.

cftc ooki dao davasini kazandi 2

Mahkeme Ooki’nin iddia edildiği gibi yasa ihlali yaptığı sonucuna vardı. Bu öncü karar, merkezi olmayan borsalar ve DAO’lar hakkında ileride açılacak olan davalara da bir temsil örneği olabilir. Konu hakkında açıklama yapan CFTC’nin İcra Direktörü Ian McGinley şu ifadeleri kullandı:

Ooki DAO’nun kurucuları, yasadışı bir ticaret platformu işletmek gibi açık bir amacı olan, yasal bir hesap verebilirlikten kaçınma girişiminde bulundular. Bu karar, kendilerini hukuki yükümlülüklerden koruyabileceklerine ve sonuç olarak halkı riske sokabileceklerine inanan kişilere bir uyarı olmalıdır.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala