bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,621.85 0.08%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,248.05 1.88%
bnb
BNB (BNB) $ 605.93 0.57%
solana
Solana (SOL) $ 157.38 1.29%
xrp
XRP (XRP) $ 0.54738 0.35%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.504882 1.98%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.160857 1.18%

Circle’dan Kritik Transfer: Eski CFTC Başkanı Tarbert, Şirkete Katıldı

Circledan Kritik Transfer Eski CFTC Baskani Sirkete Katildi

ABD’li düzenleyicilerin kripto şirketlerine yönelik tavrının sertleştiği dönemde Circle‘dan ilginç bir hamle geldi. Stablecoin devi Circle, finans dünyasının deneyimli ismi ve eski CFTC Başkanı Heath Tarbert’in şirkete katıldığını duyurdu. Tarbert, şirketin baş hukuk sorumlusu ve kurumsal ilişkiler başkanı oldu.

Circledan Kritik Transfer Eski CFTC Baskani Tarbert Sirkete Katildi2

Eski CFTC Başkanı Tarbert, Circle’a Katıldı

Stablecoin devi Circle, kritik dönemde dikkat çeken bir ismi bünyesine kattı. Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu (CFTC) eski Başkanı Heath Tarbert, Circle’da hukuk ve kurumsal ilişkiler biriminin başına getirildi. Tarbert, Citadel Securities ve Dünya Bankası’nda üst düzey görevlerde bulunmuştu. Circle‘ın ihraç ettiği USDC’nin 30 milyar dolar değeri bulunuyor.

Tarbert’in Circle‘a hem uzmanlık hem de değerli bağlantılar sağlamasının muhtemel olduğu belirtildi. Fortune’a konuşan Tarbert, USDC’nin en popüler düzenlenmiş stablecoin olduğunu düşünmesi nedeniyle Circle‘a ilgi duyduğunu söyledi. Tarbert’e göre geleneksel finans sistemi ile blockchain teknolojisi arasında bir yakınlaşma olacak.

Stablecoin‘lerin gelecekte ödeme sistemlerinde kritik bir unsur haline geleceğini ifade eden Tarbert, doların tokenize edilmesinin kaçınılmaz olduğunu kaydetti. Circle’ın kurucusu ve CEO’su Jeremy Allaire ise Tarbert’in finansal uzmanlığını ve liderliğini övdü. Allaire, Heath’in bakış açısının USDC’nin değerini artırmaya yardımcı olacağını söyledi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala