bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,332.24 4.04%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,155.10 3.58%
bnb
BNB (BNB) $ 606.60 0.18%
solana
Solana (SOL) $ 147.30 7.50%
xrp
XRP (XRP) $ 0.527207 4.31%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.475237 6.43%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150896 7.39%

Changpeng Zhao, SEC’in 12 Milyar Dolarlık İddiasına Yanıt Verdi

changpeng zhao secin 12 milyar dolarlik iddiasina yanit verdi

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’in kurucu ortağı ve CEO’su Changpeng “CZ” Zhao, kendisi hakkında çıkan iddialara yanıt vermeye devam ediyor. Changpeng Zhao, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından sunulan bir mahkeme dosyasındaki iddialara yanıt verdi.

CZ, İddiaları Yalanladı

Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) yeni bir mahkeme belgesinde, Binance‘in başındaki isimler olan Changpeng ‘CZ’ Zhao ve Guangying ‘Helina’ Chen’in holding şirketleri vasıtasıyla milyarlarca dolarlık müşteri fonuna erişim sağladığını ileri sürdü.

changpeng zhao secin 12 milyar dolarlik iddiasina yanit verdi 2

SEC tarafından oluşturulan dosyalamaya göre, bu fonlar Key Vision Development Limited adlı bir holding şirketi üzerinden, Zhao’nun denetimindeki şirketlere transfer edildi. Konu hakkında CZ tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Bu iddiaların kesinlikle doğru olmadığını söyleyebilirim. Bu yanlış bilgilerin gazetecilerden mi yoksa kaynaklar tarafından mı ortaya çıktığı konusunda emin değilim. Bildiğim kadarıyla Binance US, toplamda yaklaşık olarak 2 milyar dolar kullanıcı fonuna sahipti. USD eşdeğeri olan bu rakam, kripto fiyatları değiştikçe dalgalanıyor. Hakkımızda çıkan son haberlerin de etkisiyle kullanıcıların da varlıklarını çekmeye başlamasıyla bu varlıkların azaldığını belirtelim. Netice itibariyle tüm kullanıcı fonları hesaba yatırılır ve hiçbir zaman Binance US platformundan ayrılmaz. Bu durum kullanıcıların varlıklarını çekme emri verene kadar geçerlidir.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala