bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,516.02 0.50%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,118.61 1.12%
bnb
BNB (BNB) $ 599.78 1.84%
solana
Solana (SOL) $ 143.23 2.67%
xrp
XRP (XRP) $ 0.519766 0.80%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.466487 1.13%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.147937 1.94%

CFTC, Adam Todd’u Yasadışı Kripto İşlemleri Nedeniyle Suçladı

cftc adam toddu yasadisi kripto islemleri nedeniyle sucladi

Amerika Birleşik Devletleri Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC), kripto alanındaki yaptırımlarını artırmaya devam ediyor. CFTC son olarak Digitex kurucusu Adam Todd’u yasadışı kripto türevleri ticaret platformunu çalıştırmakla suçladı.

CFTC’den Adam Todd’a Yeni Suçlama

Kripto vadeli işlemleri ve spot piyasa borsası Digitex’in kurucusu Adam Todd, ABD Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC) tarafından Emtia Borsası Yasası’nı (CEA) birden fazla ihlal etmekle suçlandı. Florida’nın Güney Bölgesi’nde yapılan bir şikâyete göre Todd, Digitex LLC, Digitex Ltd, Digitex Software Ltd ve Blockster Holdings Ltd. Corp. Dahil olmak üzere çeşitli kurumsal varlıkları yasadışı kripto türevleri çalıştırmakla için kullandığını iddia etti.

cftc adam toddu yasadisi kripto islemleri nedeniyle sucladi 2

CFTC’nin Todd’a karşı icra eylemi, dijital varlık endüstrisindeki kanunları çiğneyenler için ajans tarafından yakın zamanda açılan bir dizi kripto davalarına eklenen son dava oldu. Willkie Farr & Gallagher hukuk firmasında bir kripto avukatı olan Michael Selig, CFTC’nin Todd ve Digitex’e karşı eylemi, düzenleyicinin bir merkezi olmayan finans (DeFi) platformuna karşı bir borsa olarak kayıt olmama konusundaki ilk davası olduğunu söyledi. Konu hakkında açıklama yapan Selig şu ifadeleri kullandı:

Eski CFTC Komiseri Dan Berkovitz, Haziran 2021’de yaptığı bir konuşmada, “türev araçlar için lisanssız DeFi pazarlarının kötü bir fikir olduğunu düşünmekle kalmayıp, CEA kapsamında nasıl yasal olduklarını da anlamıyorum” demişti. Digitex eylemi, CFTC’nin hem perakende kripto varlık tüccarlarına hem de platformlara marj ve finansman sunan aracılara odaklandığını gösteriyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala