bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,232.94 1.20%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,110.82 0.70%
bnb
BNB (BNB) $ 593.53 2.88%
solana
Solana (SOL) $ 137.10 3.79%
xrp
XRP (XRP) $ 0.519394 0.25%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.458859 1.54%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.146615 1.48%

Celsius Hakimi Müşterilere 50 Milyon Dolar Ödenmesini Emretti

Celsius Hakimi Musterilere 50 Milyon Dolar Odenmesini Emretti

Kripto para sektöründe yanan en büyük krizlerden birine ev sahipliği yapan Terra ekosisteminin çöküşü beraberinde domino etkisi yaratmış ve birçok şirketi iflasa sürüklemişti. Bu noktada gizli operasyonlarını yürütürken krize yakalanan Celsius da varlıklarının büyük bir kısmını kaybeden şirketler arasında. Bir süredir süren davada ise hakim, 50 milyon dolar değerindeki kripto parayı saklama hesabı kullanıcılarına iade etmesini emretti.

Celsius Hakimi Müşterilere 50 Milyon Dolar Ödenmesini Emretti

Celsius Hakimi, Şirketin Müşterilerine 50 Milyon Dolar Ödemesini İstedi

Celsius, Terra ekosisteminin çökmesi öncesi büyük oranlarla kripto kredi veren şirketler arasında yer alıyordu. Ancak yatırımcılarının varlıklarını hiçbir şekilde bilgi vermeksizin farklı yatırımlarda kullanması üzerine büyük bir kayıp yaşan şirket, birçok davanın altında kaldı. Bu aşamada CEO’su da dahil olmak üzere birçok kritik ismin istifa etmesi ile birlikte deyim yerindeyse ortada kalan şirket, davalar ile boğuşmaya devam ediyor.

Son olarak Bloomberg’ün haberine göre, Celsius Networks iflas davasıyla ilgilenen ABD’li bir iflas hakimi, kripto kredi kuruluşuna 50 milyon dolar değerindeki kripto parayı saklama hesabı kullanıcılarına iade etmesini emretti.

Raporda yer alan detaylara göre Celsius’un toplu olarak 210 milyon doların üzerinde para yatıran yaklaşık 58.300 kullanıcısı bulunuyor ve 15.680 müşterisi yaklaşık 44 milyon dolar değerinde “Pure Custody Assets” tutuyor. 

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala