bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,823.10 1.33%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,306.32 5.88%
bnb
BNB (BNB) $ 600.90 0.84%
solana
Solana (SOL) $ 143.98 5.42%
xrp
XRP (XRP) $ 0.522653 0.95%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.471819 2.58%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150197 3.22%

Büyüme Döngüleri: İşin Temeli

msRI23hlTFcSZN1UpvWpJNM3rU22 rqf3qxi

Gelir yaratmanın hemen ardından, ‘büyüme’ her zaman markaların temel odak noktalarından biri olmuştur. Her büyük işletme, büyüme aşamasından geçmek ve ileride işlerini kendileri için kolaylaştırmak adına kendilerini geliştirmek zorunda kalmıştır.

Büyüyen pazarlama, çoğu modern çağdaki markanın kolayca gelişmesine ve şirketlerin ticari büyümeyi sağlamak için doğru şeylere odaklanmalarına yardımcı oldu. Zamanla bazı tanınmış markalar, müşterilerin markanın büyümesine doğrudan yardımcı olduğu modeller yarattı. Bu modeller, aynı zamanda “Büyüme Döngüleri” olarak da bilinir. Bu yazımızda, sizlere TheWeb3Diary’nin hazırladığı grafikler aracılığıyla büyüme döngülerini anlatacağız.

Büyüme Döngüleri Nedir?                                                                          

Büyüme döngüleri; bir şirketin müşteri tabanını, satışlarını ve karlılığını artırmasına yardımcı olabilecek otomatikleştirilmiş süreçlerdir. Bu döngüler, mevcut müşteri ilişkilerinden yararlanırken aynı zamanda yenilerini de yönlendirmeyi amaçlamaktadır. Genellikle kişiselleştirilmiş deneyimler sağlama, müşterileri daha iyi anlamak için verilerden yararlanma ve müşterilerin daha fazla etkileşimde bulunması için teşvikler oluşturma gibi eylemleri içerir. Büyüme döngüleri, bir şirket ile müşterileri arasında sürekli bir geri bildirim döngüsü oluşturarak, verimliliğini artırabilir.

Büyüme döngüleri, geleneksel pazarlama hunilerinin sonu olarak kabul edilir.

Geleneksel pazarlama hunisi, bir müşteri yolculuğunun grafiğini çizmeye, mümkün olduğunca çok kişinin içeriğinizi tüketmesini sağlamaya ve onları döngü hunisinde mümkün olduğunca aşağı taşımaya odaklanır. Müşterinin yolculuğu sona erdiğinde döngü de sona erer.

Büyüme döngülerinde, büyümeyi artırmak için bir sistem veya iş modeli kullanılır. Büyüme döngüleri, pazarlama veya kullanıcı edinme ekibinizden kanallarını artırmasını istemek yerine, sürekli müşteri getiren ölçeklenebilir bir ürün oluşturmak için ürün ve edinimi birleştirir.

msRI23hlTFcSZN1UpvWpJNM3rU22 f393pt5

Netflix’in büyüme döngüsü, kişiye özel bir izleme deneyimi sunmakla başlıyor. Netflix, müşterilerin izleme modellerinden ve tercihlerinden elde edilen verileri kullanarak yeni içerik önerebilir ve kataloğunu her bir kullanıcıya uyarlayabilir vaziyette. Müşteriler bunun sonucunda daha fazla yapımı keşfetmeye ve platformla daha derin bir şekilde etkileşime geçmeye teşvik ediliyor.

Müşterileri indirimler, ücretsiz denemeler ve özel teklifler yoluyla teşvik etmenin yanı sıra onlarla sosyal medya kanalları aracılığıyla iletişim kurmak, etkileşimi artırmaya yardımcı olabilir.

Büyüme Döngülerinin Avantajları

Büyüme döngüleri, şirketinizin benzersiz ürün, kanal ve para kazanma taktiklerini birbirine bağlayarak rakiplerin aynısını yapmasını zorlaştırır. Ürün ve satın alma yöntemlerini ayıran geleneksel pazarlamanın aksine, büyüme döngüleri tüm göstergeleri dikkate alır. Çünkü birçok büyük işletme, benzersiz avantajları nedeniyle bunları kullanmakta.

İyileştirilmiş müşteri deneyimi: İşletmeler, kişiselleştirilmiş deneyimler sağlamak ve teşvikler sunmak için verileri kullanarak müşterileriyle daha anlamlı ilişkiler geliştirebilir.

Nielsen’in anketine göre, bir işletmeyi tercih edenlerin %90’ı işletmelerin mesajlarından çok başkalarının tavsiyelerine güveniyor.

Daha fazla satış ve gelir: Büyüme döngüleri, müşterileri bir işletmeyle daha yakın etkileşim kurmaya teşvik ederek satışların ve gelirin artmasına yol açabilir.

msRI23hlTFcSZN1UpvWpJNM3rU22 4cd3ppd

• Artan müşteri tutma oranı: İşletmeler daha iyi bir deneyim sunarak daha fazla müşteriyi elde tutabilir ve müşteri kaybını azaltabilir.

msRI23hlTFcSZN1UpvWpJNM3rU22 ozg3ppt

• Artan verimlilik: Operasyonları otomatikleştirmek, müşteri hizmetlerini ve pazarlama verimliliğini artırabilir.

msRI23hlTFcSZN1UpvWpJNM3rU22 8bh3pdn

• Artan yaratıcılık: Firmalar geri bildirim toplayarak müşteri taleplerini daha hızlı keşfedebilir ve yanıtlayabilir, bu da daha hızlı yenilik sağlar.

Kapanış

Büyüme döngüleri; tıpkı ürün, pazar, kanal ve model uyumunu değerlendireceğiniz gibi en başından itibaren ürün tasarımınıza organik olarak yerleştirilmelidir. Doğru araçları kullanırsanız mevcut müşteri tabanınızı genişletebilirsiniz. Büyüme döngülerinden yararlanmazsanız zamanınızı boşa harcamış olursunuz.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sinancan Öztürk

Sinancan Öztürk, 19 Nisan 2001 tarihinde İstanbul’da doğdu. Küçüklüğünde her kitabı ayrı bir evren olarak gören Sinancan, bir gün kendi evrenlerini yaratmaya karar verdi ve zihninde dolup taşan karakterleri sayfalara dökmeye başladı. Çizgi romanlara fazlasıyla sevgi gösterdi ve geceleri kozmoloji belgeselleri izlemekten büyük keyif duydu.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala