bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,812.10 1.14%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,130.38 0.93%
bnb
BNB (BNB) $ 597.87 2.67%
solana
Solana (SOL) $ 139.22 4.07%
xrp
XRP (XRP) $ 0.525627 0.02%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.462522 1.73%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.147674 2.68%

Bulgaristan’da Nexo’ya Baskın

bulgaristanda nexoya baskin

Kripto kredi platformu Nexo‘nun Bulgaristan ofisine polis tarafından baskın yapıldığı bildirildi. Bloomberg’in haberine göre operasyonda 300’den fazla polis ve güvenlik gücü yer aldı. Bulgaristan Başsavcılık Sözcüsü Siyka Mileva, gazetecilere yaptığı açıklamada, Londra merkezli Nexo hakkında kara para aklama, vergi ihlali ve lisanssız bankacılık gibi süpheler bulunduğunu açıkladı.

bulgaristanda nexoya baskin3

Nexo’dan İddialara Tepki

Nexo, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda düzenleyici kurumlarla iş birliği içerisinde olduklarını vurguladı. Yapılan açıklamada polisin soruşturduğu kuruluşun müşterilerle bir ilişkisi olmadığı, operasyonel işlemleri yürüttüğü ifade edildi. Şirketin kurucu ortağı Antoni Trenchev, müşteri tanıma ve kara para aklamayı önleme açılarından en katı kuruluşlardan biri olduğunu belirterek iddiaları reddetti.

Bulgaristan haber platformu Bntnews’in haberine göre ise Nexo’nun uluslararası yaptırımları ihlal edip etmediği de inceleniyor. Haberde, şirketin operasyonlarını Bulgar sermayesi üzerinden yürüttüğüne yer verildi. Ayrıca Nexo’nun sahte kripto para şirketi OneCoin’in kurucusu Ruja Ignatova ile bağlantısı olduğu iddia edildi. ‘Kripto para kraliçesi’ olarak bilinen Ignatova, FBI’ın en çok aradığı ilk 10 kişi arasında yer alıyor. Ignatova, Europol ve Interpol’ün de listesinde bulunuyor.

Son haftalarda Nexo’nun zor günler geçiren rakibi Vauld’u satın alma görüşmeleri kilitlenmişti. Vauld, Nexo’nun ödeme gücüne ilişkin endişeler nedeniyle satın alma teklifini reddetmişti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala