bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,973.87 2.42%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,118.60 1.18%
bnb
BNB (BNB) $ 591.91 3.34%
solana
Solana (SOL) $ 135.15 6.22%
xrp
XRP (XRP) $ 0.51764 1.89%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.456617 3.07%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.145541 3.49%

Buenos Aires, 2023’te Kripto Madenciliğini Vergilendirmeyi Planlıyor

avustralya kripto konusunda cerceve olusturmayi planliyordfgr

Kripto para sektöründe belki de en çok konuşulan konularından biri vergilendirme. Son olarak çıkan haberlere göre; Arjantin’in Buenos Aires eyaleti 2023 yılında kripto para madenciliğini ve muhtemelen stake etmeyi vergilendirmeye başlayacak.

Buenos Aires, 2023’te Kripto Madenciliğini Vergilendirecek

Arjantin’deki Buenos Aires eyaleti, 2023’te kripto para madenciliğini ve muhtemelen staking’i vergilendirmeye başlayacak. Yeni bir teklif, vergi yasasını değiştirerek kripto para madenciliğini bu işlemler yoluyla hesaplanan gelir üzerinden yüzde 4 oranında vergilendirilebilir bir faaliyet olarak tanıtacak.

buenos aires 2023te kripto madenciligini vergilendirmeyi planliyorrtt

Ayrıca belirtmek gerekirse Arjantin’deki Buenos Aires eyaleti, gelecek yıl için kripto para birimi madenciliğini vergiye tabi bir faaliyet olarak eklemek için bir projeyi onayladı. Vergiler eyalet hükümetine ödenecek ve Arjantin ulusal hükümeti tarafından belirlenen diğer vergilerle ilgili olmayacaktı. 

Belge ayrıca, bu verginin yalnızca bu etkinliği dağıtmak için kullanılan donanımın eyaletin yetki alanında olması durumunda uygulayacak.

Buenos Aires, kullanıcıların önümüzdeki yıl kripto ile vergi ödemesine izin vereceğini duyurdu . Şehrin ayrıca bir blockchain kimlik sistemi kullanma projesi var ve 2023’teki sayısallaştırma ve modernizasyon hamlesinin bir parçası olarak Ethereum düğümlerine ev sahipliği yapacak.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala