bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,447.27 0.89%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,145.33 0.59%
bnb
BNB (BNB) $ 604.10 0.51%
solana
Solana (SOL) $ 143.92 0.71%
xrp
XRP (XRP) $ 0.524619 1.11%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.471761 0.31%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.15041 0.19%

Brezilya’da Kapsamlı Bir Kripto Para Yönetmeliği İçin Görüşmeler Başladı

Brezilyada Kapsamli Bir Kripto Para Yonetmeligi Icin Gorusmeler Basladi 1

Brezilyalı bir milletvekili, ülkenin tamamen düzenlenmemiş kripto para endüstrisi için uzun süredir aranan, yasal netlik getirecek bazı kripto para birimi iş yasaları önerdi.

Brezilya Sosyal Liberal Parti üyesi Senatör Soraya Thronicke, Pazartesi günü Brezilya’da “sanal varlık” işletmeleri, emanetçileri ve ihraççıları, tüketici korumaları, kripto vergilendirmesi, cezai yaptırımlar ve endüstri gözetimi için getirilmesini istedikleri yasa tasarısını ana hatlarıyla açıkladı.

Brezilya’nın merkez bankası; menkul kıymetler izleme örgütü, vergi dairesi ve mali gözetim kurulu, yeni ortaya çıkan endüstri için somut denetim rollerini üstlenecekti. Şimdiye kadar bu roller tam dağıtılamadı.

Thronicke’in yasa tasarısı, kripto para dolandırıcılarına daha katı cezaların ana hatlarını çiziyor ve Brezilya’nın mevcut mali suç yasalarının kripto paralar için de geçerli olacak şekilde değiştirilmesini öneriyor.

Thronicke, yasaların elektronik para hizmetleri için kripto para birimlerine yönelik olarak “halihazırda yürürlükte olan koruma modelini” etkin bir şekilde genişleteceğini söyledi.

Brezilya kripto para birimi işletmeleri, belki de en çok da bankacılık sektörünün onlarla çalışmayı reddetmesi nedeniyle, kapsamlı bir kripto para yönetmeliğinin eksikliğinden muzdarip.

Şu anda Brezilya’daki kripto para şirketleri için lobi yapan eski bir milletvekili olan Fernando de Magalhães Furlan, yasanın “Brezilya’da kripto para ekonomisinin ‘yasallaştırılması ve düzenlenmesi’ yönünde çok şey ifade edeceğini” söyledi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala