bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,134.18 0.60%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,154.12 0.05%
bnb
BNB (BNB) $ 604.65 1.69%
solana
Solana (SOL) $ 143.92 2.46%
xrp
XRP (XRP) $ 0.525167 0.68%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.46765 0.95%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149889 1.29%

Borsalardaki Bitcoin (BTC) Çıkışı Sürüyor

Borsalardaki Bitcoin BTC Cikisi Suruyor

Kripto para borsaları oldukça kritik bir dönemden geçiyorlar. Bir tarafta artan düzenleyici baskısı, diğer taraftan ise FTX‘in beraberinde getirdiği güven kaybı derken yeni yıla oldukça stres dolu bir ortamda giren borsalar, yeni planlarını da ona göre yapıyorlar.

Ancak kullanıcıların merkezi sistemlere olan güveninin günden güne kaybolması nedeniyle borsalardan çıkan varlıkların miktarı giderek artıyor. Öyle ki Glassnode verilerine göre, son 24 saat içinde merkezi borsalardan 265.6 milyon dolar değerinde Bitcoin (BTC) çekildi.

Merkezi Sistemlere Karşı Düşen Güven, Merkezi Borsalardan Çıkışı Artırıyor

Geçmişten günümüze merkezi borsalardaki Bitcoin çıkışı, yaşanan krizler, düşen veya yükselen piyasalar doğrultusunda artış göstermekte. 2022’de de hem Terra ekosisteminin çöküşü hem de FTX‘in iflası ile üst üste gelen kötü gelişmeler, borsalarda olan varlıkların hızla çekilmesine neden oluyor.

Zincir üst veri analiz şirketin Glassnode’un son paylaştığı verilere bakıldığında ise bunun sağlaması görülebiliyor. Son 24 saat içinde merkezi borsalardan 265.6 milyon dolar değerinde Bitcoin çekilirken, 43.1 milyon dolarlık da net çıkış söz konusu.

Benzer şekilde 213.3 milyon dolarlık da Tether’in (USDT) borsalardan çıkış yaptığı görülmekte. Ancak bu noktada borsalara giren varlığın çıkandan daha fazla olduğu düşündüğünde pek fazla sorun göze çarpmıyor. Ancak Bitcoin’de giren varlık miktarı sadece 222 milyon dolar.

Elbette toplam hacim ve işlemler göz önüne alındığında 43.1 milyon dolarlık net çıkış büyük gözükmüyor. Diğer taraftan bunun oldukça nadir yaşanan ve kriz sonrası bir savunma mekanizması olduğu düşünüldüğünde pek de hafife alınmaması gerektiği bir gerçek.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala