bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 58,752.74 1.48%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,987.82 2.55%
bnb
BNB (BNB) $ 560.51 1.67%
solana
Solana (SOL) $ 137.57 11.16%
xrp
XRP (XRP) $ 0.517191 4.47%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.456041 3.45%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.131785 4.41%

Bored Ape İki Yılın En Düşük Seviyesine Yaklaştı!

Bored Ape Iki Yilin En Dusuk Seviyesine Yaklasti22

Bored Ape Yacht Club taban fiyatı hafta sonu 27 ETH’ye (yaklaşık 53.000 dolar) gerileyerek yaklaşık iki yılın en düşük seviyesine indi. Bored Ape Yacht Club, 2021’in başından bu yana gerçekleştirdiği yaklaşık 3 milyar dolarlık satışla NFT’ler arasında en popüler varlıklardan birisiydi. Koleksiyonun taban fiyatındaki düşüş pazar günü NFT taban fiyatına göre yaklaşık 27 ETH’ye (yaklaşık 53.000 dolar) düştüğünde kasvetli bir kilometre taşına ulaştı. Ağustos 2021’den bu yana görülen en düşük seviyeye indi.

Bored Ape Iki Yilin En Dusuk Seviyesine Yaklasti44

Bored Ape Likiditesi Zayıflıyor

Birçok NFT gözlemcisi, Twitter’da Bored Apes‘e ne olduğu konusunda spekülasyonlar yaparken, The Block Research analisti Brad Kay açıklamalarda bulundu. Kay, şunları söyledi: “Herhangi bir piyasada fiyatlar marjinal alıcı ve satıcı tarafından belirlenir ve mevcut senaryoda, alıcı kıtlığı var gibi görünüyor” ve “Daha büyük Bored Apes sahiplerinin tokenları terk etmesi de fiyatı olumsuz etkileyebilir.”

Son dönemlerde NFT piyasası birçok ölçüye göre zayıf ve likiditeden yoksun durumda. Bu da NFT taban fiyatlarının düşmesine yol açıyor. Doodles, Azuki ve CryptoPunks gibi üst düzey koleksiyonlar için genel fiyatlandırmaya bakıldığında, dijital varlıkların zarar ettiği görülüyor.

Bored Ape balinası olan Machi Big Brother (Jeffrey Huang ), son zamanlarda Blur pazarında çok sayıda NFT satarak, piyasanın sunduğu airdrop imkanlarından yararlanmak için işlemlerde bulunuyor. Bu işlemler, NFT sektöründe volatiliteye neden oluyor.

NFT istatistikçisi ve piyasa gözlemcisi NFTstats.eth (@punk9059), geçtiğimiz günlerde piyasanın likidite eksikliğine ilişkin bazı bilgiler sağlayan veriler yayınladı. Verileri göstermek için bir grafik kullanan NFTstats.eth, Bored Apes ve CryptoPunks gibi en iyi koleksiyonlardaki NFT’lerin yüzde 80’inden fazlasının 2023’te bir kez bile satılmadığını söyledi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala