bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,549.76 5.80%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,103.52 3.50%
bnb
BNB (BNB) $ 585.04 4.20%
solana
Solana (SOL) $ 143.38 4.37%
xrp
XRP (XRP) $ 0.53171 1.71%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.468214 2.54%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.144105 8.67%

Bluesky, Merkeziyetsiz Sosyal Ağlar İçin Yol Haritasını Duyurdu

bluesky merkeziyetsiz sosyal aglar icin yol haritasini duyurdu

Sosyal medya platformu Twitter’ın kurucusu Jack Dorsey tarafından kurulan Bluesky, Blockchain temelli projeler üzerinde yoğunlaşıyor. Şirket son olarak merkeziyetsiz sosyal ağlar için yeni yol haritasını açıkladı.

Merkeziyetsiz Sosyal Ağlar Çok Yakında

2019 yılının sonlarında, Twitter’ın kurucu ortağı Jack Dorsey, şirket içinde küçük ve bağımsız bir geliştirici grubu oluşturarak Bluesky isimli bir şirket kurduğunu açıklamıştı. Dorsey’in yeni şirketinin amacı ise, “Kurumsal ve hükümet etkilerden uzak, çevrimiçi bağlantı için yeni bir standardın temel taşı olarak hizmet edebilecek merkezi olmayan bir sosyal medya protokolü oluşturmak” olarak açıklandı.

bluesky merkeziyetsiz sosyal aglar icin yol haritasini duyurdu 2

Kuruluşunun üzerinden geçen üç yılın ardından ekip tarafından yapılan açıklamada, belirlenen hedefe ulaşıldığı belirtildi. Şirket tarafından yapılan açıklamada, Bluesky girişimi, AT Protokolü olarak isimlendirdiği, merkezi olmayan sosyal medya protokolü için bir internet sitesi başlattı. Bununla birlikte ekibin AT Protokolü ağına erişmek için ideal bir “tarayıcı” olarak çerçevelediği Bluesky uygulaması için bir bekleme listesi oluşturdu.

Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre AT Protokolü, merkezi olmayan bir ağ olarak, herhangi bir şirketin iradesinden bağımsız olarak çalışıyor. Bluesky’a göre bu bağımsızlık ile protokol üzerinde inşa edilen sosyal ağlar, kullanıcıların özel verilerini korumalarına yardımcı olacak. Ayrıca, kullanıcıları platforma bağlı tutmak için sık sık tartışmalara teşvik eden kurumsal algoritmalardan kaçınmalarına izin verecek.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala