bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,776.55 4.66%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,082.90 3.34%
bnb
BNB (BNB) $ 579.37 2.96%
solana
Solana (SOL) $ 142.40 2.82%
xrp
XRP (XRP) $ 0.526013 1.31%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.467449 2.53%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.139892 5.19%

Blokzincir İstanbul Etkinliği Başladı

va

AK Parti Bilgi ve İletişim Teknolojileri tarafından düzenlenen “Blokzincir İstanbul” etkinliğinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’da açıklamalarda bulundu. Ayrıca etkinliğe bürokrasinin üst yöneticileri yanı sıra sektör temsilcileri ve akademisyenler katılım sağladı.

Blokzincir İstanbul Etkinliğinde Blokzincirin Önemine Dikkat Çekildi

AK Parti Bilgi ve İletişim Teknolojileri tarafından düzenlenen “Blokzincir İstanbul” etkinliğinde yapay zeka, nesnelerin interneti, bulut bilişim gibi teknolojiler gündelik ve sosyal yaşantımızda önemli değişiklikler oluşturduğuna dikkat çekildi.

Etkinlikte sahneye ilk çıkan isim AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Bilgi İletişim Teknolojileri Başkanı Ömer İleri oldu. İleri, “İçinden geçmekte olduğumuz teknolojik değişimleri araştırıyor ve değerlendiriyoruz. Genel olarak kripto paralar olarak da anılan blokzincir teknolojisi, birçok alanda önemli kapıları açıyor. Birçok işlem arada taraflara gerek olmadan, şeffaf bir şekilde gerçekleştirilebilecek. Blockchain ile birlikte çok daha güvenilik ve verimli altyapılar sağlanacak ve belki internetin hızı dahi artırılabilecek. Misyonnu olan bir ülke olarak bu teknolojilerde lider olmamız gerektiğinin de bilincindeyiz.
blokzincir teknolojisi lojistik ve telekominkasyon teknolojilerini baştan aşağı değiştirebilir. Ülkemizde çok güzel fırsatlar sunabilecek bir teknoloji ile çalışıyoruz. Başta Dijital Dönüşüm Ofisi, TÜBİTAK ve benzeri birçok kurumda aktif olarak blokzincir çalışmalarını gerçekleştiriyor” dedi.

va 1

İleriden sonra ise kürsüye çıkan isim Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan oldu. Erdoğan’ın konuşmasından satır başları ise şöyle:

“Teknoloji son 1 asırda çok hızlı ilerleyen ve son dönemde daha da hızlanan bir alandır. Blokzincir teknolojileri, mevcut ticari sistemi kökten değiştirme potansiyeline sahiptir. Dijital varlıklar teknolojinin yakıtı, blokzincir ise aracıdır. Teknoloji sektörü son 1 asırda çok hızlı ilerleyen ve daha hızlanan bir alandır. Bizim de bu alana uyum sağlamamız şarttır. İnternette fiber alt yapı konusunda biraz yavşa gidiyoruz. Bunu da hızlandırmama gerektiğini farkındayız ve çalışmalarımızı yapıyoruz. Blokzincir teknolojsinin popüler olmasını kripto paralar sağlamıştır. Bu teknoloji mevcut finansal sistemini kökten dğeiştirme potansiyeline sahiptir. Dijital varlık teknolojinin yakıtı, blok zincir ise bu teknolojinin aracıdır. En öne çıkan özelliği verimli, hızlı ve güvenli olmasıdır. Bu aracı verimli bir şekilde kullanan bir ülke olmak istiyoruz. Bu teknolojilerde amacımız takip eden değil, takip edilen konuma ulaşmaktır. Önümüzdeki dönemde kamu kuruluşlarımızda, üniversitelerimizde bu alanda katkı sağlayacak projeleri hayata geçirmeye devam edeceğiz”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala