bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 59,737.01 3.90%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,009.31 2.74%
bnb
BNB (BNB) $ 565.93 3.15%
solana
Solana (SOL) $ 140.83 8.14%
xrp
XRP (XRP) $ 0.52176 2.15%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.46023 3.32%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.135022 6.89%

Blockchain Yeni Kariyer Fırsatları Yaratıyor

abstract blockchain wallpaper abstract glowing blockchain wallpaper cryptocurrency payment finance online banking concept d 113558704

Kripto para birimlerinin arkasındaki teknoloji olan Blockchain, iş arayanlar için çok sayıda fırsat yaratıyor. Hem öğrenciler hem de deneyimli teknoloji profesyonelleri, bu sürekli büyüyen teknolojide kariyerlerini inşa etme fırsatlarına sahip durumda. COVID-19 salgını sırasında işini kaybeden teknoloji profesyonelleri için Blockchain teknolojisi, dünya çapında çok sayıda açık iş pozisyonuna bir katkı sunuyor.

Bu sektörün profesyonel anlamda en aktif olduğu ülkelerden biri olan Hindistan’da, web tabanlı bir iş portalı olan Naukri.com, şu anda Blockchain anahtar kelimesine bakıldığında Blockchain ile ilgili 20.500 iş ilanı yer alıyor. Benzer şekilde, LinkedIn Hindistan, arama yapıldığında 900 Blockchain iş ilanı bulunduğu göze çarpıyor. Bir LinkedIn raporu, Blockchain’in 2019’da en çok talep gören becerilerden olan bulut bilgi işlem becerilerini, yapay zekayı ve siber güvenliği geride bırakarak yüksek talep gören üst seviye bir beceri olduğunu ortaya koyuyor.

Dahası, Yüksek Mahkeme’nin bu yıl Hindistan’da kripto para birimi yasağını kaldırmasının ardından iş fırsatlarının daha da artması bekleniyor. Birkaç önde gelen Blockchain girişimi çoktan çıkış yaptı ve daha pek çoğu ekosistemde gelişiyor.

Blockchain Teknolojisi Nedir?

1267587 1

Blockchain, işletmelerin müdahalelere dayanıklı, merkezi olmayan bir veri ağı oluşturmasına olanak tanıyan dağıtılmış bir defter teknolojisidir (DLT). Tedarik zinciri, fin-tech, bankacılık, perakende ve diğer birçok sektör, iş operasyonlarında daha fazla şeffaflık yaratmak için bu teknolojiyi kullanıyor.

Finans kurumlarında Blockchain teknolojisinin benimsenmesi, bankacılık operasyonlarının hızına katkıda bulunarak önemli ölçüde arttı. Sınır ötesi ödemeler, aracı hizmetlerin ortadan kaldırılması nedeniyle artık daha ucuz ve daha hızlı bir hale geldi. Daha önce bir hafta süren işlemler artık bir dakikadan daha kısa sürede gerçekleşebiliyor.

Blockchain Endüstrisinin Büyümesi

wp2337008 1

Hem Blockchain tabanlı uygulamalar (Dapps) hem de kripto para birimleri dünya çapında büyümeye devam ediyor.

Kripto para borsaları olağanüstü bir şekilde büyüyor. Bunların yanı sıra, kripto para piyasası olgunlaştıkça Blockchain mühendisleri, kripto topluluğu yöneticileri vb. yeni rollere olan talep de artıyor. Bu, öğrenciler veya bu teknolojideki kariyerine başlamak isteyen herkes için iyi bir zamandır.

Blockchain Profesyonellerine Talep

blockchain computer chip design fiz106o93z0vhzjb

Blockchain tabanlı ürünler ve kripto para birimleri arasında işe alma oranı, yükselen bir talep artışı izliyor. Blockchain teknolojisi sektörde nispeten yeni ve bu da işverenlerin yetenekli kişileri bulmasını zorlaştırıyor. Mumbai merkezli bir kripto para borsası olan WazirX’in Kurucusu Nischal Shetty, geçtiğimiz günlerde şu sözleri söylemişti:

Büyümemizi hızlandırmak için Hindistan’da aktif olarak işe alıyoruz. Talep yüksek olsa da, Hindistan’da Blockchain ve kripto para birimlerinde uzmanlaşmış kişiler ne yazık ki yok.

Start-up’lar, şirketin ihtiyaç duyduğu yeteneği geliştirmek için ed-tech start-up’ları ile işbirliği yapıyor. Blockchain sertifikaları, eğitim ve kurslara olan yatırımlar, beceri kazanma talebini karşılamak için büyüdü. Örneğin WazirX, Blockchain profesyonellerine olan talebi karşılamak için eğitim sunmak üzere Indian Blockchain Institute, Corum8, Zubi, Qualki Academy ve Inbox Academy dahil olmak üzere beş ed-tech şirketiyle ortaklık kurduğunu açıkladı. Birçok start-up, üniversitelerde ve kolejlerde öğrencileri, web seminerleri ve atölye çalışmaları aracılığıyla Blockchain teknolojisi bilgisini yaymak, öğrenciler arasında farkındalık yaratmak ve ilgi uyandırmak için eğitiyor.

Dünya çapında, CBCA (Central Blockchain Council of America), Blockchain Council ve diğer Blockchain profesyonel sertifikasyon enstitüleri, bir Blockchain kariyerinde başarılı olmak için beceri geliştirme programları sunmak üzere ortaya çıktı.

Kripto para birimlerinin insanların hayatında gün geçtikçe, yavaş yavaş daha çok kabul edilmeye başlanması, sektörün büyümesini hızlandıracak ve yeni iş rollerinin ortaya çıkmasına neden olacaktır. Sektöre olan bu ilginin devamı geldikçe, Blockchain mühendisleri, topluluk yöneticileri ve kripto ekonomistlerinin talep artışına şahit olacağı birkaç rol olduğunu bilmemiz gerek.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sinancan Öztürk

Sinancan Öztürk, 19 Nisan 2001 tarihinde İstanbul’da doğdu. Küçüklüğünde her kitabı ayrı bir evren olarak gören Sinancan, bir gün kendi evrenlerini yaratmaya karar verdi ve zihninde dolup taşan karakterleri sayfalara dökmeye başladı. Çizgi romanlara fazlasıyla sevgi gösterdi ve geceleri kozmoloji belgeselleri izlemekten büyük keyif duydu.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala