bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,293.23 0.63%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,132.58 0.67%
bnb
BNB (BNB) $ 602.74 1.12%
solana
Solana (SOL) $ 143.45 1.50%
xrp
XRP (XRP) $ 0.523476 0.85%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.468471 0.49%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149775 0.28%

Bithumb Sahibi, Güney Kore’de Tutuklandı

bithumb sahibi guney korede tutuklandieregb

Güney Kore’nin en büyük kripto para borsası Bithumb’a yönelik soruşturmalar artmaya devam ediyor. Kripto para borsası Bithumb’ın sahibi olan Kang Jong-Hyeon hakkında tutuklama emri çıkarılmıştı. Çıkan son haberlere göre; Güney Kore’nin en büyük kripto borsası Bithumb’un şüpheli gerçek sahibi, zimmete para geçirme suçlamasıyla tutuklandı.

Bithumb Sahibi, Zimmete Para Geçirdiği İddiasıyla Güney Kore’de Tutuklandı

Kripto para borsası Bithumb’a yönelik suçlamalar artıyor. Güney Kore’nin en büyük kripto para borsası konumunda olan Bithumb’ın sahibine Güney Kore’li yetkililer tutuklama emri çıkardı. Borsanın sahibi olan Kang Jong-Hyeon, Bithumb’a bağlı birkaç şirketin hisse senedi fiyatlarının manipüle edilmesine karıştığı için dolandırıcılıkla suçlandı.

Kang Jong-hyun zimmete para geçirme suçlamasıyla tutuklandı. Seul Güney Bölge Mahkemesi, Kang Jong-hyun hakkında görevi ihmal, piyasa manipülasyonu ve hileli işlemler de dahil olmak üzere birçok suçlamayla tutuklama emri çıkardı.

bithumb sahibi guney korede tutuklandidfbhfgnj

Savcılara göre kardeşler, şirket fonlarını zimmete geçirmek ve dönüştürülebilir tahvil ihraç ederek Inbiogen ve video yapım şirketi Bucket Studio’nun hisse senedi fiyatlarını manipüle etmek için iş birliği yaptı.

Ayrıca zimmete para geçirme ve piyasa manipülasyonu iddiaları nedeniyle soruşturmaya tabi tutuldu. Park Mo’nun kendisine yöneltilen suçlamalar nedeniyle kendi canına kıydığından şüpheleniliyordu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala