bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,410.26 0.28%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,141.84 0.06%
bnb
BNB (BNB) $ 611.26 1.20%
solana
Solana (SOL) $ 143.34 1.80%
xrp
XRP (XRP) $ 0.53042 1.25%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.475844 0.90%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150886 0.80%

Bitcoin’in (BTC) TL Bazında Teknik Analizi – 17 Şubat 2020

Bitcoin Teknik Analizi

Bitcoin’in paribu.com verilerine göre TL bazında lineer ölçekteki günlük grafiği aşağıdaki gibidir. Grafikte gösterilen mavi renkteki yükselen kanal alt ve üst çizgileri dikkate alındığında önümüzdeki günlerde 58.000-58.700 aralığının test edilme ihtimalinin az olmadığı anlaşılıyor. Bu seviye yükselen kanal alt çizgisi seviyesidir. Bu desteğin kırılması söz konusu olursa, bir alttan geçen ve grafikte kesikli mavi çizgiyle gösterilmiş olan yükselen trend çizgisinin test edilmesi gündeme gelebilir. Bu trend çizgisinin bugünler için destek vereceği seviye ise kabaca 50.000 TL civarlarıdır.

Grafikte yeşil renkte gösterilmiş olan düşen trend çizgisi (61.000 TL) aşılmadıkça orta vadede yükselişin devamını beklemek doğru olmayabilir. Diğer taraftan yükselen kanal alt çizgisi kırılmadıkça da orta vadeli yükselişin bittiği sonucu çıkarılamaz. Yani, şu an için 58.000 – 61.000 TL arasındaki bir bantta hareketin devamı beklenebilir. Bu iki seviyeden birisi önümüzdeki saatlerde ya da günlerde mutlaka kırılacaktır. Orta vadeli karar verebilmek için bu kırılımın ne yöne olacağının görülmesinde fayda var.

Uzun vadeli yatırımcıların ise grafikte mavi kesikli trend çizgisi ve bunun altından geçen siyah yükselen trend çizgisinin destek göstereceği seviyeleri takip etmelerinde fayda olabilir. Özellikle alttan geçen siyah yükselen trend çizgisinin üzerinde kalındığı sürece, uzun vadede yükseliş trendinin devam ettiği düşünülür.

Bitcoin/TRY’de Bollinger Bandının Orta Çizgisine Dikkat!

Aşağıda gösterilen günlük grafikte bollinger bandın orta çizgisi de 58.700 seviyesinden geçiyor. Yukarıdaki grafikte gösterilen kanal alt çizgisinin ve bollinger band orta çizgisinin hemen hemen aynı seviyeleri(58.700 TL) gösteriyor olması, bu seviyenin daha da dikkatli bir şekilde takip edilmesini gerektirir. Bollinger bant orta çizgisi altında kapanışlarda alt çizgisi seviyesi test edilebilir. Bu da 53.700 seviyesini gösteriyor ancak, böyle olası bir düşüş zamana yayılırsa bollinger bant alt çizgisi de daha aşağı seviyelerde destek verebilir.

Bitcoin Teknik Analizi
Tam boyutta görüntülemek için üstüne tıklayabilirsiniz.

Bitcoin’de Fibonacci Mucizesi

Aşağıdaki 4 saatlik grafikte 55, 89 ve 144 periyotluk üssel hareketli ortalamalar(EMA) gösterilmiştir. Bu sayılar fibonacci sayıları olması nedeniyle seçilmiştir. Bitcoin’in dolar ya da TL bazındaki 4 saatlik grafiğinde; 55 ve 89 periyotluk üssel hareketli ortalamalarının(EMA) birbirine göre durumu gerçekten çok güzel alış ve satış sinyali üretiyor. Aşağıdaki 4 saatlik grafikte, 55 periyotluk üssel hareketli ortalama, 22 Aralık 2019’da 89 periyotluk üssel hareketli ortalamayı aşağıdan yukarı keserek 44.250 TL seviyesinde al sinyali üretmiş ve bugüne kadar satış sinyali vermemiş. Ara dalgalanmalardaki işlem fırsatlarının kaçmasına sebep olmuş gibi görünse de, çok sık al-sat sinyali üretmiyor olması da tercih sebebi olabilir. Bu açıdan incelendiğinde, Bitcoin/TRY’nin şu anki fiyatlarının 89 periyotluk EMA’yı 59.400 seviyelerinde test ettiği görülüyor. Bu seviyenin kırılması durumunda bir sonraki EMA seviyesi olan 57.600 seviyelerinin test edilmesi gündeme gelebilir.

Bitcoin Teknik Analizi
Tam boyutta görüntülemek için üstüne tıklayabilirsiniz.

İndikatörler ne söylüyor?

Aşağıdaki grafikte ise MACD, RSI ve STOCH RSI indikatörleri gösterilmiştir. MACD’nin henüz yeni satış sinyali üretiyor olması olumsuz. Ancak belki de daha kritik olan bilgi RSI’da olabilir. Zira RSI için, fiyatların içinde hareket ettiği yükselen kanalın başladığı zamanlarda başlayıp bugüne kadar gelen yükselen trend çizgisinin son birkaç gün içinde kırıldığı görülmekte. RSI’daki yükselen trend kırılımları fiyatlardaki olası trend kırılımları için öncül sinyal üretiyor olabilir. Bu her zaman ve her şartta doğru olmak zorunda değil ancak, böyle bir ihtimali de göz önünde bulundurmakta fayda var. Eğer RSI fiyattaki yükselen trend çizgisinin (grafikteki mavi yükselen kanal alt çizgisi) kırılacağını, kendi trendini kırarak önceden haber veriyorsa bize, bu durumda BTC/TRY’nin 58.000-58.700 aralığındaki desteğini kırması beklenebilir. Tabi ki bunun şu an için kesin bir cevabı yok ancak, bu bilgi bize 58.000 – 58.700 aralığının dikkatli bir şekilde izlenmesi gerektiğini söylüyor.

Bitcoin Teknik Analizi
Tam boyutta görüntülemek için üstüne tıklayabilirsiniz.

Özetle:

Grafiklerde gösterilen yükselen kanal takip edilebilir. Üssel hareketli ortalamaların gecikmeli sinyal üreteceği unutulmadan, bu ortalamaların birbirine göre durumu orta ve uzun vadeli trade fırsatları için takip edilebilir.

Destekler: 58.700, 58.000, 54.250, 50.000

Dirençler:  61.000, 63.600, 67.750, 75.000

Bol kazançlar.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Mehmet Yıldızlı

Ankara'da Yüce Fen Lisesi'nden 1992 yılında mezun oldu. Aynı sene Marmara Çevre Mühendisliği'ni kazandı. Üç sene burada öğrenim hayatına devam ettikten sonra, 1992 yılından itibaren ilgilendiği hisse senedi piyasaları, işletme ve finansla ilgili teorik bilgiyi de derinlemesine öğrenmek istediği için üniversite sınavına tekrar girerek Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İngilizce İşletme bölümünde öğrenim hayatına devam etti. Mehmet Yıldızlı 28 Kasım 2018 tarihinde kurduğu Paradox Danışmanlık Bilişim Tic. Ltd. Şti altında çalışmalarına devam etmektedir.
https://www.btchaber.com/





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala