bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,597.31 0.58%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,161.82 0.85%
bnb
BNB (BNB) $ 614.69 1.00%
solana
Solana (SOL) $ 145.23 1.51%
xrp
XRP (XRP) $ 0.525991 0.09%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.47094 0.93%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151829 0.49%

Bitcoin’in (BTC) TL Bazında Teknik Analizi – 13 Temmuz 2020

Bitcoin Teknik Analizi 1

Bitcoin’in Paribu (paribu.com) verilerine göre lineer ölçekteki günlük grafiği aşağıda gösterilmiştir. Mayıs ayının başındaki yükselişten sonra yaklaşık iki aydır yatay piyasada sıkışık bir seyir devam ediyor. Bu yatay piyasa sırasında ise grafikte pembe renkte belirtilmiş olan simetrik üçgen formasyonu görünümü mevcut.

Simetrik üçgen formasyonları yön tahmininin yapılmasının en güç olduğu formasyonlardan birisidir. Çünkü yukarı ya da aşağı kırılarak sonuçlanabilir. Bu nedenle, simetrik üçgenden çıkış yönü doğrultusunda karar vermek daha doğru olacaktır.

Diğer taraftan, Bitcoin’in TL bazındaki fiyatı simetrik üçgen formasyonunun, şekil olarak, sonuna kadar gelmeye başladı. Böyle durumlarda simetrik üçgenden çıkış ve sonrasındaki hareketler de genelde çok sert gerçekleşmez.

Simetrik üçgen formasyonunun üst çizgisinin bugün için gösterdiği direnç seviyesi 64400, destek seviyesi ise 61700 TL seviyelerinde. 64400 seviyesinin aşılması durumunda 68100, mayıs ayında görülen 72000 TL seviyesindeki zirve ve formasyon hedefi olan 74800 seviyeleri hedeflenebilir. Diğer taraftan, 61700 seviyesinin altındaki kapanışlarda mayıs ayında görülmüş olan 59000 TL’lik dip ve formasyon hedefi olan 51750 seviyeleri hedeflenebilir. Belirtilen bu değerlerin zaman ilerledikçe, simetrik üçgen formasyonunu oluşturan çizgilerin eğimlerinden dolayı, değiştiğini göz ardı etmemenizde fayda var.

İndikatörler Ne Söylüyor?

Aşağıdaki Bitcoin’in günlük grafiğinde MACD, RSI ve STOCH RSI gösterilmiştir. MACD ve RSI indikatörlerini incelediğimizde yatay ve sıkışık piyasayı teyit ettiklerini görüyoruz. Burada belki de ipucu verebilecek (şu anki değerleri açısından) indikatör STOCH RSI olabilir. STOCH RSI’nın 80 seviyesini aşamadan geri döndüğünü ve grafikteki değerleri itibariyle satış sinyali üretmeye devam ettiği görülüyor.

STOCH RSI hesaplanırken RSI indikatörünün değeri baz alınır. Yani, STOCH RSI’daki satış sinyalinin devamı demek, RSI’nın düşmesini (genelde) gerektirir. RSI’nın şu anki değerinin de 50 seviyesinin hemen altında olduğunu görüyoruz. Eğer STOCH RSI yönünü yukarı çevirip tekrar alış sinyali vermezse, hatta 80 seviyesinin üzerine çıkmazsa, aşağıda gidebileceği oldukça fazla bir alan var. Böyle bir durumda RSI’da düşüş, dolayısıyla da fiyatlarda bir düşüş gözlemlenebilir.

Bitcoin Teknik Analizi
Tam boyutta görüntülemek için üstüne tıklayabilirsiniz.

Sonuç itibariyle, Bitcoin’deki sıkışık seyir devam ediyor. Yeni alım düşünenlerin de, satış düşünenlerin de bu sıkışık dönemin hangi tarafa sonlanacağını görmesinde fayda olabilir. Ancak, bu piyasalardaki en önemli konunun Risk Yönetimi olduğunu unutmamanızı öneririm. Risk yönetimi yapıyorsanız zaten maliyetlerinizi de dikkate alarak belirlemiş olduğunuz stop-loss ve start-win seviyelerine sahipsiniz demektir. Bu noktadan sonra, belirlediğiniz stratejinizi disiplinli bir şekilde, taviz vermeden uygulamanız gerekiyor.

Bitcoin’in Paribu verilerine göre TL bazında takip edilebilecek destek ve dirençler aşağıda gösterilmiştir. Hepinize sağlıklı ve bol kazançlı bir hafta dilerim.

Destekler: 61700, 59000, 51750

Dirençler: 64400, 68100, 72000

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Mehmet Yıldızlı

Ankara'da Yüce Fen Lisesi'nden 1992 yılında mezun oldu. Aynı sene Marmara Çevre Mühendisliği'ni kazandı. Üç sene burada öğrenim hayatına devam ettikten sonra, 1992 yılından itibaren ilgilendiği hisse senedi piyasaları, işletme ve finansla ilgili teorik bilgiyi de derinlemesine öğrenmek istediği için üniversite sınavına tekrar girerek Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İngilizce İşletme bölümünde öğrenim hayatına devam etti. Mehmet Yıldızlı 28 Kasım 2018 tarihinde kurduğu Paradox Danışmanlık Bilişim Tic. Ltd. Şti altında çalışmalarına devam etmektedir.
https://www.btchaber.com/





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala