bitcoinBTC/TRY
1.263.375,44 TL 0,27%
ethereumETH/TRY
67.892,04 TL 0,20%
tetherUSDT/TRY
28,91 TL 0,09%
bnbBNB/TRY
6.944,02 TL 0,41%
xrpXRP/TRY
18,96 TL 1,89%
solanaSOL/TRY
2.127,61 TL 0,13%
usd-coinUSDC/TRY
28,92 TL 0,02%
staked-etherSTETH/TRY
67.867,74 TL 0,26%
cardanoADA/TRY
16,99 TL 2,27%
dogecoinDOGE/TRY
2,95 TL 1,79%

Paylaş

Bitcoin’i Tutma Süresi Arttıkça Kazanç Olasılığı Artıyor

Bitcoini Tutma Süresi Arttikça Kazanç Olasiliği Artiyor

Kripto dünyası tarafından sıkça kullanılan “HODL” kelimesi her ne kadar yanlış bir yazım olsa da kripto dünyası için oldukça popüler bir yatırım türü olarak karşımıza çıkıyor. Öyle ki Twitter üzerinden bir kullanıcının paylaştığı verilere göre bir yıl boyunca Bitcoin (BTC) varlıklarını elin tutan bir yatırımcının kâr etme olasılığı yaklaşık olarak yüzde 80’in üzerinde.

Bitcoin’i Tutma Süresi ile Kazanç Olasılığı Doğru Orantılı

Twitter üzerinden paylaşılan grafikte görüldüğü üzere yatırımcının elinde tutma süresi arttıkça, doğru orantılı bir şekilde kazanç elde etme olasılığı da artıyor. Öyle ki yapılan hesaplara göre bir yatırımcı, yatırımından yüzde yüzde kâr edeceğin garanti olması için 1461 gün beklemeli.

Yatırımcının bekleme süresi ve kazanç olasılığı ise şu şekilde:

1 gün, yüzde 55.5

7 Gün: yüzde 58.4

30 Gün: yüzde 58.8

60 Gün: yüzde 62.1

365 Gün: yüzde 82.0

730 Gün: yüzde 91.1

1096 Gün: yüzde 99.2

1461 Gün: yüzde 100

Tabii bu noktada bu verilerin olasılık hesaplı olduğunu ve geçmiş verilere dayanarak oluşturulduğunu da belirtmemizde fayda var.

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi artan Cem, bu konular hakkında okuma ve araştırmalar yaparken Wikipedia’da oldukça fazla zaman geçirdi. Ardından Wikipedia vakfının bir üyesi olarak birçok madde yazdı ve düzenledi. 500'den fazla maddeyi Türkçe’ye kazandırdı ve 6.000'in üzerinde katkıda bulundu. Böylelikle yazarlık kariyerine Wikipedia’da başladı. Liseyi Gaziantep'te Özel Bilişim Koleji'nde bitiren Cem, Biyoloji ve teknoloji alanında da birçok yarışma ve etkinliğe katıldı. IGSIS adlı koku simülatörü projesiyle bir Tübitak yarışmasında ilk 10'a girdi. Şu anda İstanbul'da yazılım üzerine Üniversite eğitimine devam ederken kendisini yazılım alanında geliştiriyor. Son dönemde ise özellikle Blockchain, kripto para ve NFT alanına odaklanan Cem, bu konuda araştırmalar yapıp içerik üretiyor ve projeler hazırlıyor. Genel olarak bilim kurgu ve teknoloji kitapları ile birlikte güncel bilimsel makaleleri okumayı seviyor. Anatomi ve unrealist çizimler yapmaktan hoşlanıyor. Seçici bir sinefil olan Cem, bilim kurgu, fantastik ve kısa filmleri takip ediyor. Arkadaş grubu ile birlikte 5.000’den fazla üyeye sahip 12 Telegram yazılım grubunun Admin'liğini yapıyor ve Blockchain geliştiricileri için Türkçe platform oluşturmayı ve etkinlikler düzenlemeyi hedefliyor. Bitcoin ile ilk defa DarkWeb ortamını araştırırken tanışan Cem, Bitcoin’i geleceğin ‘Altını’ olarak görüyor. Blockchain teknolojisini oldukça önemsiyor ve kendi projelerini geliştirmek için çalışıyor. Ek olarak birçok Blockchain ve kripto para projesini araştırıyor ve bu projeler hakkında incelemeler yazıyor. Kripto paraların geleceğin ekonomisinde oldukça önemli olduğunu düşünüyor. Kripto paralara yatırım yapıyor ve varlıklarının %90’ını soğuk cüzdanlarında tutmayı tercih ediyor. Dünyayı gezme hayali olan Cem, farklı kültürlerin insanlarını tanımayı ve mutfaklarını deneyimlemeyi seviyor. Gezi, blog ve bilgilendirici içerikleri okuyup izlemeyi seven Cem, Blockchain ve kripto para konusunda içerik üretirken kariyerine BTCHaber.com’da İçerik Editörü olarak devam ediyor.

Yanıt verin

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
No coins selected
Bağlantıyı kopyala