bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,577.77 2.14%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,021.13 2.02%
bnb
BNB (BNB) $ 596.96 1.76%
solana
Solana (SOL) $ 150.74 7.28%
xrp
XRP (XRP) $ 0.518518 0.37%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.459626 1.03%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150263 5.34%

Bitcoin’de death cross sinyali

Bitcoin ile ABD hazine tahvillerinde güçlü ayrışma2

Kripto piyasasının amiral gemisi Bitcoin‘de death cross sinyali geldi. BTC’nin 50 günlük basit hareketli ortalaması, 200 günlük ortalama sınırına oldukça yaklaştı. Söz konusu kesişme son olarak Ocak 2022’de gerçekleşmişti.

Bitcoin'de (BTC) yön arayışı sürüyor

Bitcoin’de negatif gösterge

Bitcoin‘de death cross’un önümüzdeki birkaç gün içinde gerçekleşmesinin muhtemel olduğu belirtildi. FxPro kıdemli piyasa analisti AlexKuptsikevich, Bitcoin grafiğinde önümüzdeki hafta death cross’un oluşabileceği belirtildi. Analist, söz konusu sinyalin daha fazla düşüşe işaret ettiğini vurguladı.

Dolar endeksinde (DXY) ise tam tersi bir durumun yaşanabileceği ifade edildi. DXY’nin 50 günlük ortalaması 200 günlük ortalamanın üzerine çıkabileceği ifade edildi. Golden cross olarak tanımlanan bu durum yaygın olarak boğa koşusunun başlangıcı olarak görülüyor.

Marex Solutions Dijital Varlıklar Eş Başkanı Ilan Solot, kripto konusunda yapıcı olmaya başladığını belirterek, “Makro tarafta zorlu bir dönüm noktasından geçmemiz gerektiğinden korkuyorum” ifadesini kullandı.

Death cross nedir?

Death cross, kısa vadeli hareketli ortalamanın uzun vadeli ortalamanın altına inmesi durumuna deniyor. Daha önceki dönemlere bakıldığında death cross’un düşüş sinyali olarak tek başına bir gösterge olarak alınmayacağını ortaya koyuyor. BTC, daha önce 9 kere benzer durumu yaşadı. Bunların sadece ikisi 3, 6 ve 12 aylık zaman dilimlerinde negatif getiriye yol açtı. Beş death cross’ta ise bir yıl sonra daha düşük fiyat seviyeleri görüldü.

Bitcoin ve teknoloji hisseleri, genellikle dolar endeksi ile ters yönde hareket ediyor. Dolar endeksi, temmuz ortasından bu yana yüzde 5,3 artarak 104,90’a yükseldi ve 15 Mart’tan bu yana en yüksek seviyeye ulaştı. Bitcoin ise aynı dönemde yüzde 19 oranında geriledi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala