bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,002.88 2.39%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,033.56 1.29%
bnb
BNB (BNB) $ 594.49 0.14%
solana
Solana (SOL) $ 154.27 7.05%
xrp
XRP (XRP) $ 0.518554 0.53%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.467769 1.47%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.15172 2.72%

Bitcoin boğaları için olumsuz sinyal

Bitcoin fiyatı neden düştü? Fenomen ve uzmanlar tartışıyor

Bağımsız araştırma ve yatırım danışmanlık şirketi Fairlead Strategies, stokastik göstergesinin aşırı alım seviyesinden düşüş sinyali verdiğini açıkladı. Ağustos ayının sonunda Bitcoin‘de zirveyi işaret eden stokastik, düşüş sinyali vermesi negatif yorumlandı. Söz konusu düşüşün Bitcoin boğaları için hayal kırıklığı olabileceği ifade edildi.

Bitcoin tatsiz 30 bin dolarda yon ariyor

Bitcoin için negatif gösterge

George C. Lane tarafından 1950’lerde geliştirilen stokastik, 80’in üzerine çıkarak yukarı yönlü momentum kaybına işaret etti. 0 ile 100 arasında çalışan göstergenin 80’nin üzerine çıkması aşırı alım koşullarına sinyal verir. Aşırı alım seviyelerinde yaşanan sert düşüş, yukarı yönlü momentumun zayıflamasını temsil eder.

Bitcoin bogalari icin olumsuz sinyal2

Fairlead Strategies kurucusu ve yönetici ortağı Katie Stockton, “Ağustos ayının sonunda, Bitcoin aylık stokastiklerinde bir gerilemeyle aşırı alım düşüşünü doğruladı” ifadelerini kullandı. Stockton, taban oluşturma sürecinin uzayabileceğini dile getirdi. Analizde Bitcoin‘in dibi görme ihtimalinin olduğuna dikkat çekildi. Stockton, uzun vadeli sürecin yaşabileceğini ifade etti. Gösterge, 2021’in başlarında ve Aralık 2017’de aşırı alım düşüşlerinin zirve seviyeleri işaret ettiği aktarıldı.

Trend değişikliklerini ölçmek için kullanılan aylık MACD histogramı da sıfıra yakın bir seviyede nötr uzun vadeli eğilime işaret etti. Stockton, göstergenin bir yıl önce dibe vurduğunu ve henüz pozitife dönmediğini belirtirken, “Sürdürülebilir yükseliş trendinin henüz olmadığını gösteriyor” dedi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala