bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 67,014.96 2.72%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,088.16 4.63%
bnb
BNB (BNB) $ 580.39 2.05%
solana
Solana (SOL) $ 168.51 5.76%
xrp
XRP (XRP) $ 0.523886 1.17%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.482208 5.07%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.153654 2.09%

Bitfinex, bilançosunda Bitcoin tutuyor

roche freedman tether ve bitfinex davasindan alindiw

Kripto para borsası Bitfinex‘in bilançosunda Bitcoin bulundurmaya başladığı iddia edildi. Borsanın ne kadar Bitcoin‘e sahip olduğu bilinmiyor.

bitfinex fonlarini aklamakla suclanan cift uzlasmaya gitti

Konuyla ilgili doğrudan bilgi sahibi bir kaynak, borsanın elinde tuttuğu varlıklara Bitcoin eklediğini açıkladı. The Block’ta yer alan habere göre, şirketin ne kadar Bitcoin olduğu tam olarak bilinmiyor. Haberde, Bitfinex‘in ticaret üzeri kazançlarının belirli bölümünü uzun vadeli bir taahhüt olarak Bitcoin’de tuttuğuna yer verildi.

Bitfinex CTO’su Paolo Ardoino Pazar, pazar günü yaptığı paylaşımında, Bitcoin’den yararlanan borsaların, kârın bir kısmını BTC’ye yeniden yatırma politikasına sahip olması gerektiğini söyledi. Ardoino, Bitcoin Layer-2 ağlarını destekleyerek, daha ucuz ve özel işlemlere olanak tanıyan RGB protokolünü geliştirdiklerini vurgulamıştı.

Şirket yöneticisi, Bitfinex’in Bitcoin teknolojisine yatırım yaptığını belirterek, “Sadece Bitcoin satın almaktan çok daha fazlası” ifaelerini kullanmıştı. Bitfinex’in kardeş şirketi Tether, dünyanın en büyük stablecoin’i USDT’yi ihraç ediyor. Şirket, Bitcoin sahibi en büyük 11. şirket konumunda bulunuyor. Bitfinex’in bilançosunda Bitcoin bulundurduğu daha önce açıklanmamıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala