bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,273.22 0.28%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,140.33 0.78%
bnb
BNB (BNB) $ 609.28 0.40%
solana
Solana (SOL) $ 142.68 3.83%
xrp
XRP (XRP) $ 0.520189 1.70%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.464578 2.81%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.148636 2.49%

Bitcoin of America, Lisanssız Kripto ATM’lerini Durduracak

avustralya 4 en buyuk kripto atm merkezi oldu

Son dönemde kripto para sektöründe ön plana çıkan kripto ATM’leri ile ilgili yeni gelişmeler yaşanıyor. Son olarak ATM sağlayıcısı Bitcoin of America, lisans eksikliği nedeniyle faaliyetlerini durdurmak için Connecticut Bankacılık Departmanı ile anlaştı. 

Kayıtsız Kripto ATM’lerinde Baskıya Devam Ediyor

Bankacılık Departmanı, Bitcoin of America’nın eyaletteki Bitcoin ATM kiosklarını işletmek için uygun bir lisans alamadığını vurguladı. Ancak, dört Connecticut tüketicisi söz konusu ATM’leri içeren bir dolandırıcılıkta on binlerce dolar kaybettikten sonra izin emri uygulandı. 

bitcoin of america lisanssiz kripto atmlerini durduracakrggd

Bankacılık Departmanı konu ile ilgili olarak şu şekilde açıklama yaptı:

Rıza emrinin bir sonucu olarak, Bitcoin of America bu tüketicilere toplam 86.000 dolar tutarında tazminat verdi. Suçlu bir iddianamenin ardından Bitcoin of America, Connecticut’taki operasyonlarını sonlandırıyor.

Bankacılık komiseri Jorge Perez, lisanssız kripto kiosklarının kullanımına karşı bir uyarı yayınladı. Yatırımcıların genellikle kiosklara para yatırmaları ve dolandırıcılara eşit miktarda kripto para aktarmaları için teşvik edildiğini ve kandırıldığını belirtti. Tüketici fonlarının üçüncü şahıslara transferine izin veren Amerika Bitcoin’inin para aktarıcı olarak lisanslanması gerekiyor.

Hatırlatmak gerekirse Birleşik Krallık Mali Davranış Otoritesveya FCA, ülke genelinde yasa dışı olarak işletilen kripto ATM’leri barındırdığından şüphelenilen sitelerin denetlendiğini duyurdu. FCA, kayıtsız kripto para birimi ATM’leri işlettiğinden şüphelenilen tesislere baskın yapmak için Exeter, Nottingham ve Sheffield şehirlerindeki yerel makamlarla koordineli çalıştığını söyledi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala