bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,952.87 1.99%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,116.77 0.53%
bnb
BNB (BNB) $ 592.78 2.71%
solana
Solana (SOL) $ 136.39 4.57%
xrp
XRP (XRP) $ 0.518887 1.88%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.458749 3.09%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.146106 2.69%

Bitcoin Madencilerinin Enerji Tüketimi için Geçici Çözüm

Bitcoin Madencilerinin Enerji Tuketimi icin Gecici Cozum1

Bitcoin ve PoW kullanan kriptolar söz konusu olduğunda en önemli konulardan biri de şüphesiz madencilik operasyonları. Özellikle son dönemde sıkılaşan enerji regülasyonları ve düşen fiyatlar ile birlikte çok daha zorlu bir döneme giren madenciler, gelir düşüşünün yanı sıra enerji bulamama sorunu da yaşıyor. Bu noktada Teksas ise Bitcoin madencilerine yüksek elektrik talebinin olduğu dönemlerde güç tüketimlerini düşürmeleri için teşvikler vermeyi amaçlayan “Büyük Esnek Yükler (LFL)” için geçici, gönüllü bir güç azaltma programı sundu.

Bitcoin Madencilerinin Enerji Tüketimi için Geçici Çözüm

Teksas’tan Bitcoin Madencilerinin Enerji Tüketimi için Geçici Çözüm

Teksas, Bitcoin madencilerine yüksek elektrik talebinin olduğu dönemlerde güç tüketimlerini düşürmeleri için teşvikler vermeyi amaçlayan “Büyük Esnek Yükler (LFL)” için geçici, gönüllü bir güç azaltma programı sunuyor.

Program, eyaletin şebeke operatörü Teksas Elektrik Güvenilirlik Konseyi’ne (ERCOT), sistem talebinin yüksek olduğu dönemlerde madenciliğin ekstra stres eklemesine ilişkin endişeleri hafifletmesine yardımcı olmayı hedefliyor. ERCOT, konu hakkında yaptığı açıklamada şu ifadeleri kaydetti:

“ERCOT bölgesinde artan sayıda büyük esnek yükün beklenen ara bağlantısı nedeniyle, sistem talebinin yüksek olduğu dönemlerde güvenilirliği sağlamada ERCOT’a yardımcı olmasına izin verecek geçici, gönüllü bir azaltma programı oluşturuyor”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala