bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,088.90 2.03%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,136.89 0.12%
bnb
BNB (BNB) $ 588.74 2.54%
solana
Solana (SOL) $ 137.04 4.66%
xrp
XRP (XRP) $ 0.515583 1.68%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.455716 3.18%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.145006 3.43%

Bitcoin Korku ve Açgözlülük Endeksi Raporu Yayımlandı

bitcoin korku ve acgozluluk endeksi raporu yayimlandi

Kripto para birimleri tarihlerinin en kötü çeyreklerinden birisini yaşarken, kripto para birimlerinin fiyatları yeniden yükselişe geçebilir ya da tüccarların tutumu herhangi bir gösterge düşüşünü de durdurabilir. Bitcoin, Korku ve Açgözlülük Endeksi 8 Temmuz tarihinde 20’ye ulaşarak son iki ayın en yüksek seviyesine ulaştı.

Bitcoin Korku ve Açgözlülük Endeksi Son İki Ayın En Yüksek Seviyesinde

Lider kripto para birimi Bitcoin’in Korku ve Açgözlülük endeksi, 8 Temmuz 2022 tarihi itibariyle 20’ye ulaşarak alternative.me’ye göre son iki ayda ulaştığı en yüksek seviyeye ulaşmış oldu. Piyasa verilerine baktığımızda, göstergenin 7 Mayıs 2022’den beri en yüksek seviyede olduğunu görüyoruz. Arcane Research tarafından 5 Temmuz 2022’de yayımlanan bir rapora göre, Bitcoin Korku ve Açgözlülük endeksindeki gösterge “aşırı korku” seviyesinde uzun süre bulunduktan sonra “korku” seviyesine yaklaşmaya başlamış durumda. Platform tarafından yapılan açıklamada ise “Kripto piyasasındaki duyarlılık birkaç aydır baskı altında, ancak bu hafta verilerde hafif bir iyileşme görüyoruz.” denildi.

Korku ve Açgözlülük Endeksi, geleneksel piyasalarda kullanılan yatırımcı ruh halinin bir ölçümü olarak nitelendirilebilir. Oynaklık, momentum ve talep dahil olmak üzere pek çok unsur bu endeksin içerisinde değerlendiriliyor. Özellikle, tüccarların aşırı derecede iyimserliği (“açgözlülük” ile temsil ediliyor.” veya düşüşte (“korku”) olup olmadığını belirlemeyi amaçlıyor. Son olarak Arcane Research raporuna göre Bitcoin’de (BTC) yedi günlük oynaklık, 30 günlük oynaklık yüksek kalmasına rağmen Nisan ayının başından bu yana en düşük seviyeye ulaştı.  

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala