bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,518.29 0.19%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,157.36 0.33%
bnb
BNB (BNB) $ 614.51 0.94%
solana
Solana (SOL) $ 144.74 2.37%
xrp
XRP (XRP) $ 0.52653 0.36%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.470916 1.05%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151469 0.28%

BIS, IMF ve Dünya Bankası: CBDC’ler Sınır Ötesi Kullanıma Odaklanmalı

bis imf ve dunya bankasi cbdcler sinir otesi kullanima odaklanmali

Cuma günü Uluslararası Ödemeler Bankası (BIS), Uluslararası Para Fonu (IMF), Dünya Bankası ile birlikte bir makale yayımladı. Makalede, CBDC’lerin yerel kullanımlara odaklandığını ancak bunun yerine sınır ötesi kullanımlara odaklanması gerektiğine dikkat çekildi. 

Raporda ayrıca farklı yetki alanlara sahip CBDC projelerinin etkin bir şekilde koordine edildiği takdirde, bu projelerin sınır ötesi ödemeleri geliştirebilecek bir araç olabileceği vurgulandı. Konu hakkında şu ifadeler yer aldı:

“CBDC’ler tarafından sunulan temiz bir başlangıç, sınır ötesi ödemeleri geliştirmek için kaldıraç olarak kullanılabilir.” 

Bununla birlikte bazı merkez bankaları, halihazırda sınır ötesi transferler gerçekleştiriyor. Bunlar arasında Hong Kong, Tayland, Çin ve Birleşik Arap Emirlikleri merkez bankaları yer alıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Dilek Sarı

Dilek, 1992 yılında İzmir’de doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise öğrenimini İzmir’de tamamladı ve 2010 yılında Adnan Menderes Üniversitesi Sosyoloji bölümüne başladı. 2014 yılında buradan mezun olan Dilek, alanda kalmak ve akademik çalışmalar yürütmek amacıyla aynı yıl Ege Üniversitesi Genel Sosyoloji ve Metodoloji anabilim dalında yüksek lisans eğitimine başladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala