bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,518.29 0.19%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,157.36 0.33%
bnb
BNB (BNB) $ 614.51 0.94%
solana
Solana (SOL) $ 144.74 2.37%
xrp
XRP (XRP) $ 0.52653 0.36%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.470916 1.05%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151469 0.28%

BIS: El Salvador’un Bitcoin Hamlesi ‘İlginç Bir Deney’

bis el salvadorun bitcoin hamlesi ilginc bir deney

Uluslararası Ödemeler Bankası (BIS) İnovasyon Merkezi Başkanı Benoit Coeure, Cuma günü yaptığı açıklamada El Salvador’un Bitcoin hamlesini değerlendirdi. 

Üst düzey BIS yetkilisi, konu hakkında yaptığı açıklamada El Salvador’un Bitcoin’i yasal bir para birimi haline getirme kararını Bitcoin’in ödeme aracı olma testini geçmediği gerekçesiyle “ilginç bir deney” olarak niteledi. Coeure konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“BIS’de Bitcoin’in bir ödeme aracı olma testini geçtiğini görmediğimizi açıkça belirttik. Bitcoin spekülatif bir varlıktır ve bu şekilde düzenlenmelidir.”

El Salvador’un bu hamlesi, bazı finansal kurumları hareket geçirdi. Bunu ilginç bir deney olarak adlandıran BIS’in yanı sıra, IMF de konu hakkında açıklama yaparak hamleyi birçok makroekonomik, mali ve hukuki problem yaratabilecek bir gelişme olarak ele aldı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Dilek Sarı

Dilek, 1992 yılında İzmir’de doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise öğrenimini İzmir’de tamamladı ve 2010 yılında Adnan Menderes Üniversitesi Sosyoloji bölümüne başladı. 2014 yılında buradan mezun olan Dilek, alanda kalmak ve akademik çalışmalar yürütmek amacıyla aynı yıl Ege Üniversitesi Genel Sosyoloji ve Metodoloji anabilim dalında yüksek lisans eğitimine başladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala