bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,274.42 1.51%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,985.43 0.44%
bnb
BNB (BNB) $ 598.95 3.19%
solana
Solana (SOL) $ 143.44 2.35%
xrp
XRP (XRP) $ 0.516443 1.01%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.45421 3.41%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.146027 1.26%

Birleşik Krallık’ta dijital pound uyarısı

İngiltere CBDC

Birleşik Krallık’ta bireysel dijital poundun uygulanması yönelik uyarılarda bulunuldu. Hazine komitesi üyeleri, teknolojik gelişmeler ile potansiyel riskler arasında bir denge bulunmasının önemine dikkat çekti.

Komite üyeleri, bireysel dijital poundun olası piyasaya sürülmesine dair çekincelerini dile getirdi. Uygulamadan önce dikkatli inceleme yapılması konusunda uyarılarda bulunuldu. Komite, dijital poundun inovasyon açısından potansiyel avantajlarını kabul etti ancak maliyet ve risklerin göz önünde bulundurulması gerektiğini belirtti. Hazine ve merkez bankasının kapsamlı bir değerlendirme yapması için çağrı yapıldı.

Komitenin raporu, dijital poundların değerine daha düşük başlangıç limitleri getirilmesini önerdi. Böylece olası piyasa istikrarsızlığında potansiyel banka işlemleri riskinin hafifletileceği aktarıldı. Tedbir ile banka iflasları riskini artırabilecek ve kredi maliyetlerini yükseltebilecek mevduat transferlerinin önüne geçilebileceği ifade edildi.

Raporda mahremiyetle ilgili endişeler ele alındı. Dijital pound mevzuatında veri kullanımının sınırlandırılması tavsiye edildi. Komite Başkanı Harriett Baldwin, bireyesl dijital poundun piyasaya sürülmesini düşünmeden önce ikna edici kanıtlara ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Baldwin, dijital poundun riskleri arttırmadan ya da yönetilemez maliyetlere yol açmadan ekonomiye fayda sağlayacağına dair net argümanlar olması gerektiğini hatırlattı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala