bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,794.09 1.19%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,116.61 0.53%
bnb
BNB (BNB) $ 598.33 0.87%
solana
Solana (SOL) $ 141.88 1.14%
xrp
XRP (XRP) $ 0.519128 0.66%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.466061 0.32%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.148194 0.35%

Birleşik Krallık Düzenleyicisinden Kriptoya Yeni Düzenleme Önerisi

birlesik krallik duzenleyicisinden kriptoya yeni duzenleme onerisi

Kripto para birimlerinin yaygınlaşmaya başlamasıyla, dünya genelinde kripto alanında düzenlemeler de sıkılaşmaya devam ediyor. Birleşik Krallık hükümeti, endüstrinin düzenlenmesi ve potansiyel bir merkez bankası dijital para birimi (CBDC) hakkında görüş bildirisi yayımladı.

Birleşik Krallıktan Yeni Kripto Düzenleme Adımı

İngiltere’nin merkez bankası olan Bank of England’ın ihtiyati politika icra direktörü Vicky Saporta, kısa bir süre önce yaptığı açıklamada, Birleşik Krallık’taki bankaları düzenleyen kurum olan Prudential Regulatory Authority’nin (PRA), dijital varlıkların çıkarılması ve elde tutulmasına dair yeni kurallar önermeyi planladığını dile getirdi.

birlesik krallik duzenleyicisinden kriptoya yeni duzenleme onerisi 2

İngiltere yeni hükümetiyle birlikte, finansal istikrar için risk teşkil edebilecek stablecoin’ler ve diğer kripto para birimlerini dahil olmak üzere kripto konusundaki yaklaşımını güçlendirmek için yeni adımlar arıyor. Ülkedeki Finansal Hizmetler ve Piyasalar Yasası’nın yürürlüğe girmesiyle birlikte düzenleyici kurumların sektörü düzenleme yetkisi bulunacak. Birleşik Krallık hükümeti şu anda düzenleyici yaklaşımı noktasında danışman görevi üstleniyor.

Bununla birlikte PRA tarafından düzenlenen firmalar için yeni standartlar diğer sektörlere yönelik kurallarla uyumlu olacak. Son olarak kısa bir süre önce Bankacılık sektörünün küresel düzenleyicisi olan Basel Bankacılık Denetleme Komitesi, bankaların kripto risklerini nasıl ele almaları yönünde bir çerçeve yayımlamıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala