bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,172.93 0.04%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,055.50 0.31%
bnb
BNB (BNB) $ 586.88 0.51%
solana
Solana (SOL) $ 151.81 0.99%
xrp
XRP (XRP) $ 0.536561 1.85%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.448487 2.69%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.153913 2.57%

Binance’in ödeme devleriyle arasına ‘kara kedi’ girdi: Kripto sektörü nasıl etkilenir?

Binanceten Xterioya 15 milyon dolar taahhut22

Kripto para borsası Binance’in ödeme devleri Visa ve Mastercard ile arasına ‘kara kedi’ girdi. ABD ve Avrupa’da düzenleyici baskılarla karşı karşıya olan Binance‘in dev ödeme şirketleri ile de ilişkisi bozulmaya başladı. Binance, Mastercard ile yürüttüğü kredi kartı programının sona ereceğini duyurdu. Visa‘nın ise Binance ile Avrupa’da markalı yeni kartlar çıkarmayı durdurduğu açıklandı. Peki, Visa ve Mastercard’ın tavrı kripto sektörünü nasıl etkiler?

Binance Dubaide faaliyet lisansi aldi222

Visa ve Mastercard, Binance’i nasıl etkiler?

Ödeme devleri Visa ve Mastercard, Binance ile arasına mesafe koymaya başladı. Uzmanlar, iki şirketin yaklaşımının Binance’e zarar vermesinin pek olası olmadığını ifade etti.

Binance‘in karşı karşıya olduğu yasal zorluklara dikkat çeken CoinRoutes CEO’su ve kurucu ortağı Dave Weisberger, Visa ve Mastercard gibi ana akım şirketlerin bu hamlesinin şaşırtıcı olmadığını söyledi. Weisberger, Binance’in geniş küresel ayak izine vurgu yaparak, Binance’in likidite açısından hala lider bir borsa olduğunu ifade etti. Şirketin CEO’su, bu hamlelerin kripto borsasının pazar payına zarar vermesinin çok mümkün olmadığını belirtti.

Hashnote CEO’su Leo Mizuhara da ortaklıkların sona ermesinin sektör için büyük bir sorun olmayabileceğini dile getirdi. Mizuhara, CFTC ve DOJ ile yaşadığı sorunları belirterek, kişi ve kuruluşların Binance’ten uzaklaşmasının zaten beklendiğini söyledi.

Mastercard‘ın Binance kararını değerlendiren Mizuhara, ödeme devinin son zamanlarda blockchain endüstrisine odaklanması göz önüne alındığında makul göründüğünü söyledi. Mizuhara, “Mastercard, blockchain endüstrisiyle etkileşime girme konusunda artan bir iştah gösterdi. Binance’ten uzaklaşma, kurumların potansiyel kötü aktörlere karşı temkinli davranmasıyla ilgili” ifadelerini kullandı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala