bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 59,058.82 3.55%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,983.80 3.20%
bnb
BNB (BNB) $ 562.75 3.11%
solana
Solana (SOL) $ 138.04 11.08%
xrp
XRP (XRP) $ 0.519347 3.85%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.455312 5.28%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.132847 8.10%

Visa, kartlar ile kripto işlem ücreti ödemeyi test ediyor

Visa kripto ödeme

Ödeme devi Visa, kartlar aracılığıyla kripto işlem ücreti ödeme yöntemini test ediyor. Visa’nın attığı bu dev adım, Ethereum’un ERC-4337 standardını ve paymaster akıllı sözleşmesini kapsıyor.

Blockchain ve kripto çözümleri üzerine çalışmalarını sürdüren Visa, yenilikçi bir standart üzerinde test çalışmaları yürütüyor. Şirket, kartla kripto ödemeleri ve harcamaları odaklı bu test çalışmalarında, kripto işlem ücretlerinin ödenmesini sağlamayı amaçlıyor.

visa kripto

Visa, kartlar aracılığıyla kripto işlem ücreti ödemelerini araştırıyor

Ödeme devi Visa, kripto ödemelerinde ve transferlerinde ortaya çıkan işlem ücretlerini kartlar aracılığıyla ödemenin yollarını araştırıyor. Şirket, test çalışmalarını başlattı.

Visa’nın yenilikçi çözümünde, Ethereum’un ERC-4337 standardı ve paymaster akıllı sözleşmeleri odak noktasında yer alıyor. Bu sayede, zincir dışı işlem ücretlerinin ödenmesi mümkün hale getiriliyor.

Visa ürün müdürü Mustafa Bedawala, kripto para cüzdanlarında ve işlemlerinde ortaya çıkan bir zorluğa dikkat çekti. Bu rapora göre, gaz ücretlerinin karşılanması için Ethereum bakiyelerinin yeterli seviyede olma ihtiyacı halen daha mevcut gereksinim durumunda.

Standart Ethereum prosedürü, ETH aracılığıyla değişken işlem ücretlerinin karşılanmasını ve cüzdanlar arası işlemlerin sağlanmasını kapsıyor. İşlem ücreti (gaz ücreti) fiyatı üzerindeki sürekli ayar, kullanıcıların sık sık harcama yapmasına ve bakiye kaybına uğramasına yol açıyor. Bu tarz ETH bazlı sorunlar, karmaşıklıkları ortaya çıkarıyor. Visa, tüm bu sorunların çözümü için şimdilerde yeni bir test çalışması yürütüyor. Visa kartları, kripto gaz ücretlerinde de ödeme imkanı sunabilir.

Çözüm, gaz ücretini hesaplayacak ve Cybersource aracılığıyla Visa’dan bu ücreti tahsis edecek. Hemen ardından, dijital imza ile birlikte anlık doğrulama yapılacak. Bu sayede Ethereum’a gönderim olmadan önce cüzdan tarafından bakiye eklenmesi gerçekleşecek. Ödeme sorumlusu imzayı doğrulayınca gaz ücretini de karşılamış olacak.

Visa’nın kripto üzerindeki çalışmaları gündemde bir hayli ses getirmişti. Bu yeni çözüm ise, başarılı olması halinde birçok problemi çözecek gibi görünüyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala