bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,791.09 0.90%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,151.53 1.34%
bnb
BNB (BNB) $ 587.99 0.45%
solana
Solana (SOL) $ 146.05 0.78%
xrp
XRP (XRP) $ 0.530212 0.23%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.458955 1.84%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.161203 6.04%

Binance’ten düşük sermayeli projelere ‘manipülasyon’ baskısı

Binanceten Xterioya 15 milyon dolar taahhut22

Kripto para borsası Binance, düşük likiditeye sahip kripto projelerini yeni adımlar atmaya zorluyor. Borsanın bu adım ile manipülasyon endişelerinin önüne geçmeyi hedeflediği belirtildi.

Binanceten Radiant Capitale yatirim2

Binance, düşük sermayeli projeler için harekete geçti

The Block’un haberine göre Binance personeli, birden fazla projenin piyasa yapıcılarla ilişkilerinin ayrıntılarını talep etti. Binance, borsanın tasarruf ürünlerine fon katkısında bulunmayı düşünüp düşünmeyeceklerini sordu. Borsa, projelerin dolaşımdaki token’larının yüzde 1 ile 5’inin faize yatırılması konusunda bilgi talep etti.

Projelerin piyasa yapıcılarla ilişkilerinin olmaması veya tasarruf ürünlerine katkı sağlamak istememeleri halinde detaylı açıklama istendiği bildirildi.

Konuya ilişkin bir açıklama yapan Binance sözcüsü, adımlarının devam eden bir risk yönetim girişiminin parçası olduğunu ifade etti. Borsanın, piyasa değeri düşük olan kripto projesini azaltmayı planladığı belirtildi. Bu çerçevede potansiyel piyasa manipülasyonlarının önüne geçileceği aktarıldı.

Risk yönetim desteğinin temel amacına değinen şirket sözcüsü, projeler ekiplerinin likidite korumalarını geliştirmek için adım atmaya teşvik ettiklerini ifade etti. Sözcü, “Piyasa yapıcıların desteğini almak, bu tür korumayı geliştirmenin bir yoludur” ifadelerini kullandı. Diğer risk azaltma önleminin de Binance Savings gibi tasarruf havuzlarına katkı yapmak olduğu vurgulandı.

Borsa likiditesini izleyen analiz platformu Glass Markets’ın kurucusu Matt Batsinelas, Binance de dahil olmak üzere birkaç alım satım merkezinin son zamanlarda piyasa yapıcıların platformlarındaki davranışlarını daha fazla denetlemeye çalıştığını söyledi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala